Πανηγύρια στη ΝΔ για το +4% - Συζητούν πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Πανηγύρια στη ΝΔ για το +4% - Συζητούν πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισηγήσεις να θέσει δημοσίως ζήτημα πρόωρων εκλογών δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς κι ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν πλέον τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά.

Η δήλωση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Μάξιμου Χαρακόπουλου και μάλιστα σε μια εφημερίδα που απευθύνεται σε σκληροπυρηνικό νεοδημοκρατικό κοινό όπως ο "Τύπος της Κυριακής", μόνο τυχαία δεν ήταν: «Οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον μια λύση» είπε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα ως "πυριδιταποθήκη" ενώ ζήτησε "να μιλήσει πλέον ο λαός".

Ήδη ο πρώτος στόχος που είχαν θέσει οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά από την Άνοιξη, να βρεθούν μπροστά από το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις του καλοκαιριού, φαίνεται πως έχει επιτευχθεί λόγω της ραγδαίας φθοράς του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού στην καρδιά της αργίας του Αγίου Πνεύματος εξέδωσε... πανηγυρικό σημείωμα για τα στελέχη του κόμματος στο οποίο μιλά για την «καθαρή επιρροή της ΝΔ με διαφορά 4 μονάδων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής».

«Το πιο σημαντικό όμως -σύμφωνα με το σημείωμα αυτό- είναι το καθαρό επίσης προβάδισμα της ΝΔ με 5 μονάδες και στη λεγόμενη παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές), ενώ ο Αντώνης Σαμαράς καλύπτει την απόσταση από τον Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού και προηγείται σε δημοτικότητα με 9 μονάδες. Σε συνέχεια όλων των πρόσφατων στοιχείων όλων των ερευνών που διεξάγονται είναι σαφές ότι στην τρέχουσα περίοδο φαίνεται να συντελείται η μεγαλύτερη ανατροπή των τάσεων επιλογής των Ελλήνων πολιτών που έχει ποτέ καταγραφεί».

Ακόμα πιο... πανηγυρικό είναι το ύφος στο υπόλοιπο κομμάτι του σημειώματος: «Πέρα όμως από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, εξίσου σημαντικό είναι και το εύρημα των απαντήσεων στην παράσταση νίκης. Στο ερώτημα δηλαδή ποιο κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όπου η ΝΔ προηγείται σήμερα με 27% έναντι 22% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ, μόλις τον προηγούμενο μήνα, η ΝΔ συγκέντρωνε 16% και το ΠΑΣΟΚ 43%. Μια διαφορά 27 μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε προβάδισμα της ΝΔ κατά 5 μονάδες, σημειώνοντας ακόμα μία ολική ανατροπή της τάξης του 32%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης της παράστασης νίκης δεν έχει ποτέ διαψευστεί την ιστορία των δημοσκοπήσεων.

Και στα υπόλοιπα στοιχεία όμως, ο Αντώνης Σαμαράς είναι σήμερα μακράν ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός συγκεντρώνοντας στο σχετικό ερώτημα 35% από 33% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου καταρρέει στο 26% από 34%, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της ΝΔ να προηγείται πλέον με 9 μονάδες διαφορά. Παράλληλα, στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς προσεγγίζει για πρώτη φορά το 23%, όσο συγκεντρώνει και ο Γ. Παπανδρέου, με τη διαφορά όμως ότι, ενώ η τάση επιλογής του αρχηγού της ΝΔ είναι σταθερά πλέον ανοδική, ο Γ. Παπανδρέου χάνει 10 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα».

Πάντως, στο τέλος του σημειώματος και προκειμένου να μη δημιουργηθεί εφησυχασμός στα στελέχη του κόμματος, η Γραμματεία Πολιτικου Σχεδιασμού σπευδει να διευκρινίσει ότι: "Χωρίς αμφιβολία, η τρέχουσα εποχή είναι ακόμα μεταβατική και οι τάσεις μόλις έχουν αρχίσει να δείχνουν την ολική ανατροπή όλων όσων γνωρίζαμε στους 20 μήνες που μεσολαβήσαν από τις τελευταίες εκλογές, χωρίς να αγνοείται πάντως και η γενικότερη αμφισημία που δημιουργεί το γεγονός ότι το 38% όσων ρωτήθηκαν στην εν λόγω έρευνα δήλωσε ότι δεν επιλέγει κανένα κόμμα προτιμώντας τη στάση της αποχής. Σκοπός της ΝΔ είναι η ευρύτερη δυνατή κοινωνική πλειοψηφία και αποδοχή των θέσεών της, που σημαίνει ότι επιδιώκουμε τη θετική ψήφο και των πολιτών που επιλέγουν σήμερα την αποχή".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ