Χρυσές γεύσεις: Αυτά είναι τα ακριβότερα γλυκά στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Χρυσές γεύσεις: Αυτά είναι τα ακριβότερα γλυκά στον κόσμο [εικόνες]

Χρυσές γεύσεις: Αυτά είναι τα ακριβότερα γλυκά στον κόσμο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γλυκά που αξίζουν το βάρος τους (και όχι μόνο) σε χρυσάφι και απευθύνονται σε εκλεπτυσμένους ουρανίσκους και... γερά πορτοφόλια, προσφέρονται σε πολλά εστιατόρια του κόσμου, ωστόσο η τιμή τους δεν είναι το ίδιο φιλική.

Γλυκά και παγωτά με σοκολάτα, φύλλα χρυσού, εξαιρετικά σπάνια υλικά, διαμάντια και ημιπολύτιμους λίθους είναι ενδεικτικά της παγκόσμιας γαστριμαργικής τρέλας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβότερα γλυκά του κόσμου:

Gold Sundae Opulence, 1.000 δολάρια/μερίδα
Παρασκευάζεται αποκλειστικά στο εστιατόριο «City 3» τη Νέας Υόρκης, το οποίο, μάλιστα, πουλά ένα το μήνα. Η συνταγή περιέχει βανίλια Ταϊτής και Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Βενεζουέλας, εδώδιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων, τρούφες και διάφορα ζαχαρωμένα φρούτα από το Παρίσι.

Sultans Golden Cake, 1.000 δολάρια/μερίδα
Το «χρυσό κέικ του σουλτάνου» διατίθεται αποκλειστικά στο ξενοδοχείο «Ciragan Palace Hotel Kempinski»της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία και χρειάζεται 72 ώρες για να παρασκευαστεί. Περιέχει σύκα, αχλάδια, βερίκοκα και κυδώνι ωριμασμένα σε τζαμαϊκανό ρούμι, ενώ είναι γαρνιρισμένο με καραμέλα, μαύρη τρούφα και φύλλα χρυσού 24 Καρατίων

Fortress Stilt Fisherman Indulgence, 14.500 δολάρια/μερίδα
Στη Σρι Λάνκα, το ψάρεμα με τη χρήση ξυλοπόδαρων αποτελεί παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος και το γλυκό αυτό απεικονίζει σε γλυπτό από σοκολάτα τους ψαράδες. Το γαλαζοπράσινο χρώμα του νερού συμβολίζεται με ένα ακριβό κόσμημα, το οποίο ο πελάτης δε θα φάει, αλλά μπορεί να το κρατήσει.

Frrrozen Haute Chocolate, 25.000/μερίδα
Παγωμένη μους σοκολά με μεγάλη ποικιλία από κακάο, από 14 διαφορετικές χώρες του κόσμου, εκαι χρυσό 24 Καρατίων. Σερβίρεται σε κρυστάλλινη κούπα με χρυσές λεπτομέρειες και κουτάλι είναι στολισμένο με διαμάντια.

Φράουλες Arnaud, 1,4 εκατομμύρια δολάρια/μερίδα
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται... φράουλες. Ναι πρόκειται για ένα απλό μπολ με φράουλες και κρέμα, ωστόσο η τιμή τους είναι στο Θεό, γιατί το γλυκό συνοδεύεται από ένα δαχτυλίδι με ροζ διαμάντι 4,7 Καρατίων, σερβίρεται με ένα κρασί αξίας 25.000 δολαρίων και όλα αυτά υπό τους ήχους τζαζ μουσικής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ