Ηρθαν οι Καταριανοί και δηλώνουν έτοιμοι για επενδύσεις - iefimerida.gr

Ηρθαν οι Καταριανοί και δηλώνουν έτοιμοι για επενδύσεις

Ηρθαν οι Καταριανοί και δηλώνουν έτοιμοι για επενδύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Qatar Holding προκειμένου να συζητήσουν για τη μορφή που θα έχει το επενδυτικό fund το οποίο πρόκειται να συσταθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων της. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας του Κατάρ κ. Αχμέτ Αλ Σαγιέντ.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα tovima, αυτό το οποίο απασχόλησε στο συγκεκριμένο θέμα τόσο τα στελέχη της ελληνικής πλευράς -εκτός του υφυπουργού συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας στρατηγικών επενδύσεων Πέτρος Σελέκος, ο Θωμάς Γκιόλμας, στέλεχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και ο Στέφανος Ησαΐας επικεφαλής του Invest in Greece- ήταν το συγκεκριμένο fund να είναι σύννομο με την κοινοτική νομοθεσία.

Ακόμη, εξετάζεται η δημιουργία Κοινού Ταμείου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κατάρ. Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για εισφορά 1 δισ. ευρώ από κάθε πλευρά, το ποσό δεν έχει καθοριστεί και εκτιμάται ότι τελικά θα είναι μικρότερο.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται στη σύσκεψη να κάνουν μια ακόμη παρουσίαση των πιο ώριμων διαγωνισμών, ενώ θα αναφερθούν και σε διαδικασίες που ενδιαφέρουν το Εμιράτο.

Πρόκειται για τις ιδιωτικοποιήσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης, για τον οποίο το Κατάρ δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του, και του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, του οποίου το ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να πουλήσει το ποσοστό του (50%) ταυτόχρονα με εκείνο της γερμανικής Hochtief (45%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ