Τσοχατζόπουλος: Απαράδεκτη η απόφαση με άνωθεν πολιτική εντολή - iefimerida.gr

Τσοχατζόπουλος: Απαράδεκτη η απόφαση με άνωθεν πολιτική εντολή

Τσοχατζόπουλος: Απαράδεκτη η απόφαση με άνωθεν πολιτική εντολή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγη ώρα μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών, πρόστιμο και δήμευση του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος προέβη σε δήλωση σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει την απόφαση απαράδεκτη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για συνέχεια της πολιτικής δίωξης που υφίσταται και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής:

«Πρόκειται περί απόφασης η οποία παρόλο που έχει το θετικό στοιχείο ότι είναι δύο προς έναν και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις στο χώρο της δικαιοσύνης που αντιστέκονται, εντούτοις είναι μια νομική δίωξη με πολιτικό μανδύα συνεχίζοντας με συνέπεια τις με άνωθεν εντολές πολιτικές διώξεις της περασμένης χρονιάς που έζησα από το χώρο του κοινοβουλίου. Δεν αποδέχομαι αυτή την απόφαση ως δημοκρατικός πολίτης.

Με το νόμο του 2003 θέλανε να δώσουμε σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων του δημοσίου (βουλευτές, δικαστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ) τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν διαφάνεια για τους ίδιους. Ήταν μια ενίσχυση της δημοκρατίας. Δυστυχώς σήμερα όχι μόνο δεν προωθήθηκε η δημοκρατία αλλά σκεπάστηκε, κουκουλώθηκε η αλήθεια και η πραγματικότητα. Αυτό οδηγεί σε νομική αστοχία. Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση κατά της οποίας θα προσφύγουμε».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ