Δημοσκόπηση γαλλικής εφημερίδας: Οι Γάλλοι «αγαπούν» την Κριστίν Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση γαλλικής εφημερίδας: Οι Γάλλοι «αγαπούν» την Κριστίν Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γάλλοι δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρώην Υπουργό Οικονομίας επί Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης εφημερίδας Journal du Dimanche η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο λαοφιλείς γυναίκες πολιτικούς στη Γαλλία με ποσοστό 34%.

Στη δεύτερη θέση με 31% φιγουράρει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν ενώ η μόνη σοσιαλίστρια που βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις είναι η Μαρτίν Ομπρί.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Γάλλοι έχουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Κριστίν Λαγκάρντ λόγω της θέσης της στο τιμόνι του ΔΝΤ, κάτι που συνέβαινε και στην περίπτωση του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ακόμη αιτιολογούν την απουσία άλλων πολιτικών από το σοσιαλιστικό χώρο στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Συγκεκριμένα τα 2/3 των Γάλλων εμφανίζονται απογοητευμένοι από τον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Parisien, ενώ το 51% εκτιμά πως ο Σαρκοζί εάν είχε εκλεγεί, θα τα είχε καταφέρει καλύτερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ