Οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις επιβαρύνουν την υγεία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών - iefimerida.gr

Οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις επιβαρύνουν την υγεία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις επιβαρύνουν την υγεία των ομοφυλόφιλων ζευγαρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρωτα χωρίς διακρίσεις συνιστούν και οι επιστήμονες, αφού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία με την οποία έρχονται αντιμέτωπα πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική αλλά και σωματική τους υγεία.

Την σημαντικότητα της αναγνώρισης του δικαιώματος γάμου των ομοφυλόφιλων τονίζει Αμερικάνικη επιστημονική έρευνα, η οποία αποδεικνύει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν κοινωνικό ρατσισμό έχουν περισσότερο άγχος και αρκετές πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, με επικεφαλής την κινεζικής καταγωγής καθηγήτρια κοινωνιολογίας Χούι Λίου ανέλυσαν στοιχεία για την υγεία σχεδόν 700.000 ατόμων, εκ των οποίων περίπου 3.300 άνδρες και γυναίκες συμβίωναν με άτομο του ίδιου φύλου.

Όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, η υγεία των ατόμων που είχαν σχέση με άτομο που ίδιου φύλου, αντιμετώπιζαν περισσότερα προβλήματα υγείας, τα οποία οφείλονταν κυρίως στο υψηλό επίπεδο στρες που υφίστανται λόγω φοβιών, προκαταλήψεων και διακρίσεων απέναντι τους από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Χούι Λίου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι έχουν καλύτερη υγεία από τους ανύπαντρους, τότε πρέπει να επιτραπεί η νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου, ώστε να επεκταθούν και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια τα οφέλη για την υγεία τους χάρη στην επισημοποίηση της σχέσης τους με τα δεσμά του γάμου.

Παράλληλα η ίδια έρευνα έδειξε ότι τη χειρότερη υγεία ανάμεσα στα ζευγάρια ίδιου φύλου έχουν όσα ανήκουν σε κάποια μειονότητα (π.χ. από άποψη χρώματος δέρματος, ή θρησκείας), αφού γίνονται θύματα ακόμα μεγαλύτερων κοινωνικών διακρίσεων, γεγονός που αυξάνει το στρες και τα προβλήματα υγείας τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ