Τσίπρας: Επικεφαλής της «ομάδας λάσπης» ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Τσίπρας: Επικεφαλής της «ομάδας λάσπης» ο Σαμαράς

Τσίπρας: Επικεφαλής της ομάδας λάσπης ο Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολύ έντονο ύφος απάντησε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον χαρακτήρισε «επικεφαλής της ομάδας λάσπης» ενώ άσκησε έντονη κριτική στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για «ψευτόμαγκες» και «Δεν μασάμε».

«Δε θα πέσω σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι είναι «επικεφαλής της ομάδας λάσπης» που μοντάρει βίντεο εκλεγμένων βουλευτών του Κοινοβουλίου και τα παρουσιάζει στην δημοσιότητα.

Με ύφος ειρωνικό «προέτρεψε» τον πρωθυπουργό να μην ξαναδιαγράψει το χρέος γιατί «στο τέλος θα πάει στο 400% και θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας».

Τον κάλεσε, ακόμη, να μιλήσει για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης διερωτώμενος «τι έχετε πετύχει αυτούς τους μήνες, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, η αύξηση του φόρου κατανάλωσης έχει αποτύχει γιατί εσείς επιμένετε στη μνημονιακή ξεροκεφαλιά»

Επίσης τον κατηγόρησε ότι έχει συμφωνήσει να έλθουν και νέα μέτρα με βάση το Μνημόνιο 3 και σημείωσε ότι «δεν θα μπορέσετε να φθάσετε μέχρι τον Ιούνιο γιατί εάν έρθετε με νέα χαράτσια και μέτρα θα αποχωρήσετε από τη χώρα όπως έγινε στην Αργεντινή, με ελικόπτερο».

«Απευχόμαστε την ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση και θέλουμε μια δημοκρατική διέξοδο από την χώρα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παρουσία του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι ο «πρόεδρος της Γαλλίας ήρθε σε μια χώρα που βρίσκεται υπό λεηλασία για να διαπραγματευτεί την πώληση ή ενοικίαση φρεγατών πριν περάσει στο ψητό που είναι το νερό» και συνέχισε «Γιατί στο Παρίσι η ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση νερού επέστρεψε στο δημόσιο; Τι αποτελέσματα έχει η ιδιωτικοποίηση του νερού στη δημόσια υγεία και την υγιεινή;.

Δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον πρωθυπουργό στάθηκε στο παράδειγμα της Βουλγαρίας όπου ο πρωθυπουργός της δήλωσε κατά την παραίτησή του «δεν μπορώ να είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας όπου η αστυνομία δέρνει τον κόσμο στους δρόμους» και επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας «Πως αντλείτε τέτοια επιρροή και αυτοπεποίθηση από τον ελληνικό λαό;Μέσα από την πυγμή της βίας και της καταστολής;»

Δεν παρέλειψε, τέλος, να χρησιμοποιήσει επικριτικά σχόλια για την αραιή παρουσία του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά και να χαρακτηρίσει ακόμη μια φορά το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.

Αίσθηση προκάλεσε, μάλιστα, η απάντησή του στην γγ του ΚΚΕ η οποία παρενέβη όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους κ.κ. Φλωράκη και Κύρκο, από την οποία ζήτησε να μην το διακόπτει και να την «χειροκροτάει η δεξιά πτέρυγα του Κοινοβουλίου».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ