Βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν άρθρα σε νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη - iefimerida.gr

Βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν άρθρα σε νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη

Βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη στην επιτροπή της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας προκάλεσε η καταψήφιση των άρθρων 62, 63 και 83 του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών, για την αναψηλάφηση υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη για τις οποίες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αν και κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης προχώρησε στην αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, τελικά οι αντιδράσεις δεν κάμφθηκαν και τα άρθρα καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με συνέπεια οι επίμαχες διατάξεις να μην συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Σχολιάζοντας την εμμονή των βουλευτών στις αντιρρήσεις, ο κ. Ρουπακιώτης, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είχε σπεύσει να διατυπώσει αιχμές για τους βουλευτές που επέμειναν στις κάθετες αντιρρήσεις.

«Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη, βουλευτές, ιδιαίτερα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να διατυπώνουν όχι διαφορετικές αλλά αναιρετικές απόψεις επί βασικών άρθρων του νομοσχεδίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης καλώντας όλες τις πλευρές να δώσουν ένα δείγμα ποιότητας, άλλης κουλτούρας τουλάχιστον από τα κόμματα που συνεργάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ