«Κουβαρντάδες» οι συνεργοί του Βλαστού έκαναν spa και σκι πριν την βροχή από σφαίρες στις φυλακές - iefimerida.gr

«Κουβαρντάδες» οι συνεργοί του Βλαστού έκαναν spa και σκι πριν την βροχή από σφαίρες στις φυλακές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλοντυμένοι και συνοδευόμενοι από δύο εντυπωσιακές παρουσίες εμφανίστηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής του Πηλίου οι δύο, γνωστοί των αρχών από ποινικά αδικήματα, συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού, οι οποίοι απόλαυσαν και τις πολυτελείς παροχές της επιχείρησης λίγο πριν επιβιβαστούν στο ελικόπτερο και κινηθούν προς τις φυλακές Τρικάλων.

Οι πληροφορίες για τη δράση και τις κινήσεις των δύο συλληφθέντων, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, φθάνουν βροχή, καθώς οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού φέρεται πως νοίκιασαν το ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο με πλαστή ταυτότητα κάτι που τους κόστισε 4.500 ευρώ, γεγονός που δημιουργεί νέα ερωτήματα στην Αστυνομία.

Επιπλέον, οι δράστες, όπως αναφέρει το vima.gr εμφανίστηκαν στο ξενοδοχείο με δεσμίδες των 10.000 ευρώ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από τα λύτρα που είχαν δοθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου ή από άλλη ληστεία.

Στο κυνήγι των μυστηριωδών γυναικών

Την ίδια στιγμή οι αρχές αναζητούν μανιωδώς τις δύο γυναίκες που συνόδευαν τους συνεργούς του Βλαστού, οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ήταν συνοδοί πολυτελείας και προσλήφθηκαν για να παριστάνουν τις συνοδούς των δραστών, ενώ αποβιβάστηκαν στην περιοχή τω Τεμπών προτού το ελικόπτερο φθάσει στις φυλακές, μάλλον για να πάρουν τα αυτοκίνητα διαφυγής.

Πρόκειται για μία ομογενή από τη Ρωσία, ενώ η δεύτερε φέρεται να έχει καταγωγή από τη Ρουμανία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. Έχουν καταλήξει ότι είχαν ενεργή συμμετοχή στην επιχείρηση, αλλά ενδεχομένως να μην γνώριζαν ακριβώς ποιον κρατούμενο πρόκειται να βοηθήσουν.

Παράλληλα με τις έρευνες για τις δύο γυναίκες η αστυνομία φέρεται να αναζητεί και άλλους δύο άνδρες που πιθανόν να λειτουργούσαν ως ομάδα υποστήριξης για τη μεταφορά του Βλαστού και των συνεργών του σε κρησφύγετο.

Χτενίζουν τα ευρήματα

Τα τρία κινητά τηλέφωνα και τα όπλα που κατασχέθηκαν κατά την χθεσινή συμπλοκή ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. Στην προσπάθεια να βρει κάποια στοιχεία παραπάνω, ενώ ιδιαίτερη βάση δίνει στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Παναγιώτη Βλαστού.

Επιπλέον, προβληματισμός επικρατεί στους αξιωματικούς η μεγάλη ευκολία με την οποία ο διαβόητος κακοποιός μπορεί να οργανώνει τέτοιες επιχειρήσεις και να κινεί τα νήματα εκτός φυλακής, ενώ ο ίδιος βρίσκεται έγκλειστος εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πάντα στην άκρη του μυαλού υπάρχει και η πιθανή διασύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες και κυρίως με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αλλωστε η προηγούμενη απόπειρα να αποδράσει είχε οργανωθεί με τη συμμετοχή μελών από τον πρώτο πυρήνα της οργάνωσης.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Το απόγευμα της Δευτέρας οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Τρικάλων και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ο ένας παραδέχτηκε τη συμμετοχή του, ενώ ο έτερος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιον κρατούμενο επρόκειτο να βοηθήσουν να αποδράσει. Και οι δύο πήραν προθεσμία 48 ωρών για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο πιλότος ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα, ενώ η μαρτυρία του για την υπόθεση συγκλονίζει.

Σύμφωνα με το Mega ο πιλότος δήλωσε στους αστυνομικούς «Παραλάβαμε δύο άνδρες και δύο γυναίκες μαζί με τις αποσκευές τους. Ξαφνικά έβγαλαν ένα πιστόλι και με απείλησαν να γυρίσουμε πίσω. Ήταν ψυχροί και μου είπαν ξεκάθαρα: Αλίμονό σου εάν δεν κάνεις αυτό που σου λέμε. Θα σε σκοτώσουμε».

Επιμένουν οι συνήγοροι για μεταφορά του σε νοσοκομείο

Ο Παναγιώτης Βλαστός συνεχίζει να κρατείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο ιατρείο των φυλακών με κατάγματα στο χέρι και τη γνάθο έπειτα από την σφοδρή του πτώση από την ανεμόσκαλα από ύψος περίπου οκτώ μέτρων.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του κακοποιού εμμένουν στο αίτημά τους για μεταφορά του κρατουμένου σε νοσοκομείο με το δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, να κάνει λόγο για «εγκληματική αδιαφορία των αρχών», ενώ και η συνήγορός του ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο για καλύτερη αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Εν τω μεταξύ νέα ερασιτεχνικά βίντεο βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα και καταγράφουν τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης και τη βροχή από σφαίρες που έπεσαν στις φυλακές Τρικάλων λίγο πριν το ελικόπτερο αναγκαστεί να προσγειωθεί και να ακολουθήσει η παράδοση και σύλληψη των δραστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ