Εκλογές και σήμερα στην Ιταλία - Προβάδισμα στον κεντροαριστερό Μπερσάνι - iefimerida.gr

Εκλογές και σήμερα στην Ιταλία - Προβάδισμα στον κεντροαριστερό Μπερσάνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένη ήταν η προσέλευση των Ιταλών ψηφοφόρων κατά τη χθεσινή ημέρα των εκλογών στην Ιταλία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, αλλά οι αναλυτές εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Οι εκλογές θα συνεχιστούν και σήμερα, Δευτέρα. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07.00 ως τις 15.00 τοπική ώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι χθες στις 22:00 (τοπική ώρα) οπότε έκλεισαν οι κάλπες, η προσέλευση των πολιτών ήταν στο 55,2%, έναντι 62,5% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.

Πολλούς ψηφοφόρους -ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας- φαίνεται πως αποθάρρυνε το χιόνι που έπεσε στα βόρεια της χώρας, κάτι που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μειώσει την υποστήριξη στα «παραδοσιακά» κόμματα.

Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Ολοι οι αρχηγοί των κομμάτων, εκτός του Γκρίλο, ψήφισαν την Κυριακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ