Οι κωδικοποιημένες εκφράσεις των τρομοκρατών του Βελβεντού - iefimerida.gr

Οι κωδικοποιημένες εκφράσεις των τρομοκρατών του Βελβεντού

Οι κωδικοποιημένες εκφράσεις των τρομοκρατών του Βελβεντού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στα άλλα, εντόπισαν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες ήταν καταγεγραμμένες οι κωδικοποιημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες κατηγορουμένοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε μια προσπάθεια να προφυλαχθούν σε περίπτωση που παρακολουθούνταν τα κινητά τους, οι κατηγορούμενοι και οι καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένους κωδικούς συνομιλίας:

  • «Η γάτα με γρατζούνισε πολύ»: Ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε
  • «Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε Χος, όπου Χ ο φίλος, με την αριθμητική σειρά που έχει προσυνενοηθεί δηλαδή πρώτος ο τάδε, δεύτερος κάποιος άλλος, τρίτος ένας άλλος και λοιπά»: Για να ξέρεις ποιον φίλο μου θα βρεις
  • Οταν κάποιος απαντήσει «η  γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική»: Σημαίνει ότι θα έχεις κανονίσει με τον φίλο μου
  • «Μου έπεσαν τα ρούχα απο το μπαλκόνι»: Σε δύο μέρες, δηλαδή αν το γράψει Δευτέρα, σημαίνει Τετάρτη και στις 18:00 ώρα θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ