Η καφεϊνη υπεύθυνη για τη γέννηση λιποβαρών μωρών - iefimerida.gr

Η καφεϊνη υπεύθυνη για τη γέννηση λιποβαρών μωρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δείγμα 60.000 γυναικών διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση καφέ αλλά και άλλων προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη όπως η σοκολάτα και το τσάι μπορούν να δημιουργήσουν επιπλοκές για την υγεία των νεογνών.

Σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ακόμη και 200-300mg καφεΐνης την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό ελαφρύτερο από το κανονικό κατά 62%. Πιο αναλυτικά, ένα νεογνό που αναμενόταν να γεννηθεί γύρω στα 3.5 κιλά, χάνει 21-28 γραμμάρια για κάθε 100mg καφεΐνης που καταναλώνει η μητέρα, δηλαδή κάτι λιγότερο από μια κούπα καφέ φίλτρου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις μέλλουσες μητέρες να είναι πολύ προσεκτικές στην κατανάλωση της καφεΐνης και αν δεν μπορούν να την αποφύγουν τελείως, τουλάχιστον να την περιορίσουν σε λιγότερο από 200mg ημερησίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ