Οι παπανδρεϊκοί δειπνούν με πρώτο πιάτο το συνέδριο και επιδόρπιο τη ρεβάνς - iefimerida.gr

Οι παπανδρεϊκοί δειπνούν με πρώτο πιάτο το συνέδριο και επιδόρπιο τη ρεβάνς

Οι παπανδρεϊκοί δειπνούν με πρώτο πιάτο το συνέδριο και επιδόρπιο τη ρεβάνς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εβδομάδα μετά το μανιφέστο «αυτοαθώωσης» του Γιώργου Παπανδρέου και μια εβδομάδα πριν από το κρίσιμο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο της εποχής Βενιζέλου, τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό ενεργοποιούνται, οργανώνονται και σχεδιάζουν τη συγκροτημένη παρουσία τους στην κορυφαία διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα κυκλοφόρησε ένα κείμενο καταγγελίας του Ευάγγελου Βενιζέλου με αφορμή τις διαδικασίες εκλογής συνέδρων. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι τέσσερις από τους δέκα υπογράφοντες το κείμενο αυτό ήταν ομιλητές στο «μυστικό δείπνο» εκατοντάδων στελεχών σε ταβέρνα στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για τους Μιχάλη Καρχιμάκη, Παντελή Οικονόμου, Γρηγόρη Νιώτη και Γιάννη Διαμαντίδη. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και η Αννα Νταλάρα που επίσης μίλησε στη συνεστίαση.

Οπως σημειώνεται στο egiakoumis.com οι περισσότεροι από 300 συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του δείπνου συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απεγκλωβιστεί από το σφιχτό εναγκαλισμό με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει μέτρα και -γιατί όχι- να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Αυτή ήταν η κοινή συνισταμένη των απόψεών τους και συμφώνησαν αυτή να είναι και η κοινή ιδεολογική τους πρόταση στο συνέδριο που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου.

Επισήμαναν, μάλιστα, ότι η πολιτική τακτική που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ είναι πολύ πιο έξυπνη από το ΠΑΣΟΚ αφού μπορεί και λέει όχι σε κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί σε όλα.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ουσιαστικά υπογράμμισε ότι με τους κυρίους Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη τα έχουν βρει σε όλα τα ζητήματα κεντρικής πολιτικής γραμμής λέγοντας ότι οι τρεις μαζί αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ