Σαμαράς: Με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό - iefimerida.gr

Σαμαράς: Με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό

Σαμαράς: Με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολύτως ικανοποιημένος δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την κυβερνητική του συνεργασία με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα περισσότερο, στη συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Realnews επισημαίνει: «Εμείς οι τρεις έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που κουβαλάμε. Και ότι δεν παράγουμε μόνο τρέχουσα διαχείριση,αλλά αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα,τον τρόπο που βλέπουν τα κόμματα οι πολίτες. Και αυτό μας ενώνει ακόμη κι όταν συμβαίνει να υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες.»

Σύμφωνα δε με τον πρωθυπουργό δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό η αρχική συμφωνία για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του αναφερόμενος στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης σημειώνει ότι η επαναδιαπραγμάτευση ουσιαστικά έχει ήδη γίνει καθώς όλα όσα έχει πετύχει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες τα έχει πετύχει μέσω της διαπραγμάτευσης που έχει επιτύχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι αντίθετα απ' ότι ισχυρίζονται κάποιοι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να βγει.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται μειωθεί ο κατώτατος μισθός και αναφερόμενος στον ανασχηματισμό σημειώνει: Οποτε χρειαστεί θα γίνει.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός δηλώνει για:

Τον Γιάννη Στουρνάρα

Ο κ. Στουρνάρας εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης, έχει την απόλυτη στήριξή μου και ο ίδιος πιστώνεται μεγάλο μέρος από αυτή την αντιστροφή του κλίματος που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες. Κάποτε πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους με σοβαρότητα και γενναιότητα και όχι να παίζουμε «θέατρο σκιών» στην καμπούρα της χώρας.

Τις ευθύνες Καραμανλή

Ολοι έχουμε τις απόψεις μας για το χθες. Σας θυμίζω ότι έχω μιλήσει επανειλημμένα για εκείνη την εποχή. Εχω αποκρούσει άδικες επιθέσεις, Εχω ασκήσει και εγώ κριτική για λάθη από παλιά μέχρι σήμερα. Και δεν αλλάζω λέξη από όσα έχω ήδη πει.

Την τρομοκρατία

Ασφαλώς και έχουμε το νου μας, Δεν πέρασε ο κίνδυνος... Αλλά πέρασαν οιεποχές της ασυδοσίας του ή της «κοινωνικής αποδοχής» τους. Τώρα οι αρχές του συλλαμβάνουν και η κοινωνία τους αποστρέφεται.

Τους αγρότες

Οτι μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση για τους αγρότες μας το κάναμε. Δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε κάτι παραπάνω. Και το ξέρουν. Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω. Αντίθετα θέλω να τους βοηθήσω. Οχι με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά με αληθινές ευκαιρίες.

Τους συνδικαλιστές

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά. Οι πρακτικές κάποιων που παραλύουν καθημερινά την οικονομία δεν είναι «δικαιώματα», είναι προνόμια καταχρηστικά και σκανδαλώδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ