Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Πέφτει η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Πέφτει η Χρυσή Αυγή

Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Πέφτει η Χρυσή Αυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις επανέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τη ΝΔ, με μικρή σχετικά διαφορά. Εξάλλου προβληματισμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για τo Σύνταγμα και την εφαρμογή των νόμων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 36,1%.

Παράλληλα, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ