Η εναέρια γιόγκα φέρνει τα πάνω κάτω στις μεθόδους άσκησης [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Η εναέρια γιόγκα φέρνει τα πάνω κάτω στις μεθόδους άσκησης [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γιογκα ανέκαθεν αποτελούσε έναν τρόπο εξάσκησης αλλά και χαλάρωσης της ψυχής και του σώματος, αποτελώντας σύμβολο της ηρεμίας και της γαλήνης. Ωστόσο μία καινούρια μέθοδος έρχεται να ταράξει τα νερά, φέρνοντας κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στον τρόπο που κάνετε γιόγκα.

Πρόκειται για την aerial yoga (εναέρια γιόγκα), η οποία με τη βοήθεια ενός ανθεκτικού πανιού, σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι ακροβάτες του τσίρκου, συνδυάζει τις κλασσικές στάσεις τις Γιόγκα (asanas) με τα εναέρια ακροβατικά.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, ωστόσο καλό είναι να μη το δοκιμάσουν οι έγκυοι και όσοι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση.

Ωστόσο τα οφέλη της είναι πολλά και σε πολλούς τομείς: Καταρχάς απελευθερώνει και δυναμώνει τους μυς, γυμνάζει την κοιλιά και τα χέρια, ενώ η βαρύτητα βοηθάει το σώμα να βρει τη σωστή του στάση. Επίσης η εναέρια γιόγκα συμβάλλει στην αποσυμπίεση των σπονδύλων οξυγονώνει τον εγκέφαλο, τρέφει τα κύτταρα και ξεκουράζει την καρδιά.

Στις γυναίκες είναι επίσης πολύ δημοφιλής, αφού ρυθμίζει τις ορμόνες βελτιώνονταςτη διάθεση και βοηθά στην μείωση τον φόβο και αύξηση της αυτοπεποίθησης.

Δείτε στις εικόνες και το βίντεο που ακολουθεί τα εντυπωσιακά ακροβατικά από μαθήματα εναέριας γιόγκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ