Ντάισελμπλουμ: Σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε και επισήμως ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Γέροεν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έδειξε ικανοποιημένος για την πορεία του ελληνικού προγράμματος ανακοινώνοντας, παράλληλα, ότι οι τελικές αποφάσεις για τη επόμενη δόση θα ληφθούν στις 21 Φεβρουαρίου.

«Ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων για τη δόση του Φεβρουαρίου» ήταν τα λόγια του κ. Ντάισελμπλουμ, ενώ συμπλήρωσε ότι το Euro Working Group θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα στις 21 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, από τη άλλη πλευρά, πληθαίνουν οι πληροφορίες που τονίζουν ότι εντείνεται η πίεση της Τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για να δώσει το «πράσινο φως» και να εκταμιευθούν οι επόμενες δύο δόσεις προς τη χώρα.

Η Τρόικα εμφανίζεται εκνευρισμένη για τις καθυστερήσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και εκτιμά ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να «γλιτώσει» από τα συμφωνηθέντα, καθώς οι απολύσεις είναι μια τυπική δέσμευση που αποτελεί προαπαιτούμενο για την τελευταία δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ