Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Καλέντζης που κάποτε θεωρούνταν σύμβολο των Ελλήνων νεοναζί - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Καλέντζης που κάποτε θεωρούνταν σύμβολο των Ελλήνων νεοναζί

Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Καλέντζης που κάποτε θεωρούνταν σύμβολο των Ελλήνων νε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ένας νεαρός που αρνιόταν να αποχωριστεί τα αγαπημένα του Ray Ban Aviator, είχε βαλθεί να τρομοκρατήσει τη νεοσύστατη δημοκρατία τοποθετώντας βόμβες σε πλήθος «αριστερών» στόχων. Έκτοτε το όνομα Αριστοτέλης Καλέντζης έγινε συνώνυμο της τρομοκρατίας ακροδεξιάς εμπνεύσεως.

Σήμερα ο Καλέντζης έχει αφήσει οριστικά πίσω του το παρελθόν. Μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στέκεται αλληλέγγυος στους αναρχικούς, ενώ δεν διστάζει να τα βάλει με τους άλλοτε «συντρόφους» της Χρυσής Αυγής.

«Στηρίζω τον αγώνα των παιδιών της Αριστεράς εναντίον του διεφθαρμένου συστήματος», λέει, προκαλώντας την έκπληξη όσων γνωρίζουν τη «ακροδεξιά» διαδρομή του από την εποχή που στο πλάι της ναζιστικής ομάδα δράσης του (ανάμεσά τους και ο σημερινός αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος) έσπερνε τον τρόμο στην Αθήνα.

«Οι επαναστάσεις γίνονται με τη γλυπτική του Αρνό Μρέκερ, τα ποιήματα του Έζρα Πάουντ και την ανάπτυξη του ιππικού πολιτισμού και όχι μόνο με τα Καλάσνικοφ...», υπογραμμίζει πια, κάνοντας σαφές ότι τα χρόνια του ακροδεξιού «ακτιβισμού» ανήκουν στην ιστορία.

Δεν διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τη «Χρυσή Αυγή», με την οποία διατηρούσε δεσμούς στο παρελθόν, ως «Χρέμια, τσόκαρα, ταγάρια και ντορβάδες εμπριμέ» και τον θεωρητικό της οργάνωσης Χρήστο Παππά ως «πολέμαρχο του καναπέ», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «δεν την ψήφισα και ούτε πρόκειται, διότι δεν ψηφίζω κανένα κόμμα».

Ο Αριστοτέλης Καλέντζης ξεκίνησε από την οργάνωση «4η Αυγούστου» του Κώστα Πλεύρη, όμως στη συνέχεια αποστασιοποιήθηκε για να δημιουργήσει τη δική του force team με σαφείς ναζιστικές θέσεις. Το 1977, ο Καλέντζης συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι διατηρούσε γιάφκα με όπλα στα Κάτω Πατήσια και καταδικάστηκε για σωρεία βομβιστικών επιθέσεων. Στη φυλακή θα γνωρίσει τους πραξικοπηματίες, ενώ θα μοιραστεί και το ίδιο κελί με τον Ντερτιλή, στου οποίου την κηδεία πήγε πρόσφατα με στολή ιππασίας και μπότες μαγιάρου ιππέα που μύτες κοιτούσαν προς τα πάνω «από σεβασμό στη γη»!

Σήμερα, ο άλλοτε ακραιφνής ακροδεξιός διατηρεί σχολή έφιππης τοξοβολίας στο Κορωπί και αρθρογραφεί σε έντυπα -πέραν της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ