Συνταγή για μακαρόνια με τόνο. Γκουρμέ, όχι για μπούκωμα

Συγκεκριμένες κονσέρβες ψαριών, όπως η σαρδέλα, ο γαύρος, ο σολωμός και ο τόνος είναι πολύ καλές διατροφικά και αντικαθιστούν εν μέρει το ψάρι όταν δεν το έχουμε ή δεν μπορούμε να το βρούμε.

Για τη συνταγή μακαρόνια με τόνο επιλέξτε τόνο σε ελαιόλαδο, καλής ποιότητας. Η καλύτερη (και ακριβότερη) κονσέρβα τόνου είναι σε γυάλινο κουτί, σε ελαιόλαδο και προέρχεται από το φιλέτο του ψαριού, όχι από τα απομεινάρια.

Α!, το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι δεν βάζουμε κρέμα γάλακτος. Αυτό το υλικό που μπουκώνει και παχαίνει ύπουλα το αποφεύγουμε όταν μπορούμε. Κι εδώ μπορούμε.

Υλικά

Μακαρόνια της προτίμησής σας

1 κολοκυθάκι

Λίγο μαϊντανό

3-4 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι

Βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
  • Κόβουμε τα υλικά
  • Το κολοκυθάκι το κόβουμε σε λεπτές λαμέλες ή σε κύβους
  • Σε βαθύ τηγάνι ή σε ποιοτική κατσαρόλα βάζουμε λάδι, το ζεσταίνουμε ελαφρά και ασπρίζουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό
  • Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το ασπρίζουμε, επίσης
  • Προσθέτουμε το 1/2 λεμόνι
  • Προσθέτουμε τον τόνο

Οταν είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι αναμειγνύουμε τη σάλτσα τόνου στα μακαρόνια μας.

Αν δεν έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μπόλικο πιπέρι. Απαγορεύεται η παρμεζάνα, δεν την αντέχει το ψάρι.

  • Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα θανάσιμα αμαρτήματα, προσθέστε στο τηγάνι σας και λίγη κρέμα γάλακτος, τι να κάνουμε...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ