Το usb της γιάφκας μίλησε -Στον Κορυδαλλό οι ληστές της Κοζάνης - iefimerida.gr

Το usb της γιάφκας μίλησε -Στον Κορυδαλλό οι ληστές της Κοζάνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στικάκι usb που βρέθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης έκρυβε μέσα μέρη προκηρύξεων για εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρεία τροφίμων στο Χαλάνδρι και στα αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου. Οι προκηρύξεις είχαν την υπογραφή «άτυπη αναρχική ομοσπονδία φωτιάς». Επιπλέον βρέθηκε και μία φωτογραφία από βομβιστική επίθεση στο πρωτοδικείο, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συνδέουν τους δράστες με την επίθεση στο Mall.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο usb ήταν:

  • Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - την 24η Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος της εταιρείας TRANSAM Trading Co Ε.Π.Ε. στο Χαλάνδρι, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 27η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22.57, υπάρχει αποθηκευμένο σε αυτό προγενέστερα της ανάρτησης και συγκεκριμένα από την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012.
  • Μέρος κειμένου που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 18.18 ώρα της ίδιας ημέρας.
  • Αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

Επισημαίνεται ότι στο κέντρο της αφίσας εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα
http://lechatnoiremeutier.wordpress.com.

Επίσης, η αφίσα μετά του κειμένου δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση.

Το εν λόγω κείμενο υπάρχει αποθηκευμένο στο usb – stick γραμμένο στην ελληνική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες ( greeklish ).

Προφυλακιστέοι και οι τέσσερις συλληφθέντες

Το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες Δημήτρης Πολίτης, Δημήτρης Μπουρζούκος, Νίκος Ρωμανός και Γιάννης Μιχαηλίδης (Τοξοβόλος) μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Κοζάνης προκειμένου να δικαστούν. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη διαδικασία και υποστήριξαν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία και δεν δέχονται να απολογηθούν.. Κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αμετανόητοι και προκλητικοί οι δράστες

Οι νεαροί πάντως είναι αμετανόητα και συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Ο Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος έκανε και το μοιραίο λάθος που τους πρόδωσε, μόλις κατέβηκε από το βανάκι της ΕΛ.ΑΣ έστρεψε το βλέμμα του προς την τηλεοπτική κάμερα και έφτυσε προς το μέρος της. Και ο Τοξοβόλος (Γιάννης Μιχαηλίδης) επιμένει στο σκληρό του προφίλ και βγαίνοντας από το όχημα της αστυνομίας φώναξε «ζήτω η αναρχία».

Εξω από τα δικαστήρια Κοζάνης είχαν συγκεντρωθεί 50-60 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους δράστες. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης προς τους τέσσερις συλληφθέντες, ενώ πέταξαν φυλλάδια διαμαρτυρίας όπου έγραφαν «όποιος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές κόβεται» και «Μπάτσοι δικαστές πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

«Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες»

Ένταση προκλήθηκε όμως όταν μητέρα αστυνομικού σήκωσε πανό με το οποίο εκδήλωσε την διαμαρτυρία της για την συμπεριφορά κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Το πανό έγραφε «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες». Η γυναίκα απευθυνόταν ουσιαστικά στις μητέρες των ληστών του Βελβεντού.

Επιστολή Τοξοβόλου, Ρωμανού και Μπουρζούκου από τον Κορυδαλλό

Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης σε επιστολή τους υποστηρίζουν πως είναι αναρχικοί, τονίζουν ότι η ληστεία στην τράπεζα ήταν μια συνειδητή επιλογή αντίστασης, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν συνεργάζονται και δεν απολογούνται.

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην επιστολή τους

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νίκος Ρωμανός

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Παράλληλα η έρευνα προχωράει και φαίνεται πως και το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη -Τοξοβόλος- ταυτοποιήθηκε με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ