Επιστολή ληστών Κοζάνης από τη φυλακή: Είμαστε αιχμάλωτοι – Δεν συνεργαζόμαστε - iefimerida.gr

Επιστολή ληστών Κοζάνης από τη φυλακή: Είμαστε αιχμάλωτοι – Δεν συνεργαζόμαστε

Επιστολή ληστών Κοζάνης από τη φυλακή : Είμαστε αιχμάλωτοι – Δεν συνεργαζόμαστε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις φυλακές του Κορυδαλλού οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης σε επιστολή τους υποστηρίζουν πως είναι αναρχικοί, τονίζουν ότι η ληστεία στην τράπεζα ήταν μια συνειδητή επιλογή αντίστασης, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν συνεργάζονται και δεν απολογούνται.

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην επιστολή τους

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νίκος Ρωμανός

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Παράλληλα η έρευνα προχωράει και φαίνεται πως και το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη -Τοξοβόλος- ταυτοποιήθηκε με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ