Τραπεζώματα Σημιτικών και Βενιζελικών σε γνωστό εστιατόριο

Σύναξη πρώην εκσυγχρονιστών και Βενιζελικών έγινε το μεσημέρι στο εστιατόριο «Κεντρικόν» στην Αθήνα. Στο ένα τραπέζι κάθησαν οι πρώην υπουργοί ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπαλτάς και Σταύρος Σουμάκης. Στο άλλο τραπέζι είναι οι Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Έκτορας Νασιώκας, Στέλιος Σπαθής και Βασίλης Γερανίδης.

Στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών τα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος άσκησαν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς επιτέθηκαν προσωπικά στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται πως και ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε κάνει λόγο για την «τραγική κατάσταση της χώρας» τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ποια κυβέρνηση θα σώσει; Θα καταστρέψει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα για τα οποία λέει ότι πάει να τα σώσει με το μνημόνιο», «Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό, που υπήρχε χρόνια στο κράτος και βόλευε μικρά και μεγάλα συμφέροντα».

Η Τόνια Αντωνίου είχε δηλώσει «O Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το Μνημόνιο 2 θα αποτύχει όπως το Μνημόνιο 1. Το πρόβλημα μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας. Δεν βγαίνει. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση». Σε έντονο ύφος μίλησε και ο κ Κουκουλόπουλος υποστηρίζοντας πως «σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Ο απολογισμός είναι ειλικρινής όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι αδειάσαμε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και γεμίσαμε τις πλατείες με κόσμο. Η πολιτική δεν ασκείται σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή. Φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Ο Έκτορας Νασιώκας είπε με νόημα δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009, οπότε υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Να υπάρξουν παραιτήσεις, δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ