O σοσιαλιστής αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία έρχεται σήμερα στην Αθήνα - iefimerida.gr

O σοσιαλιστής αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία έρχεται σήμερα στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πέερ Στάινμπρουκ επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα ερχόμενος από το Δουβλίνο και το Λονδίνο, ενώ ακολουθεί το Αμστερνταμ. Αυτές τις χώρες επιθυμεί να ενημερώσει για την ευρωπαϊκή πολιτική την οποία σκοπεύει να ασκήσει αν εκλεγεί καγκελάριος στη Γερμανία.

Ο 67χρονος σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στη Γερμανία αφού συνηθίζει να μιλάει ανοιχτά και οι δηλώσεις του προκαλούν. Εχει καλέσει επανειλημμένως την Ανγκελ Μέρκελ να πει την αλήθεια στους Γερμανούς που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών.

Το 2005 ο Πέερε Στάινμπρουκ ήταν υπουργός Οικονομικών στην μεγάλη κυβέρνηση συνασπισμού με καγκελάριο την Ανγκελα Μέρκελ. Η κρίση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ τον είχε πιάσει αδιάβαστο και επέμεινε τότε ότι αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρνήθηκε να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες. Στη συνέχεια άλλαξε άποψη και το γερμανικό κράτος εγγυήθηκε τα δάνειά τους. Εχει υπάρξει Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Στο Λονδίνο όπου βρέθηκε χθες δήλωσε ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών του London Scholl of Economics ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες διαθρωτικές αλλαγές «ακόμη κι αν αυτό κοστίσει περισσότερα χρήματα».

Στην Αθήνα σήμερα ο Πέερ Στάινμπρουκ αναμένεται να εκπέμψει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ