Έφυγε από τη ζωή ο αιωνόβιος Ικαριώτης που είχε νικήσει τον καρκίνο - iefimerida.gr

Έφυγε από τη ζωή ο αιωνόβιος Ικαριώτης που είχε νικήσει τον καρκίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περασμένο Σάββατο έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Ικαριώτης Σταμάτης Μωραΐτης, ο άνθρωπος που είχε εντυπωσιάσει γιατρούς και διεθνή ΜΜΕ με την... ζωή του.

Ο ηλικίας 98 ή 102 ετών, δεν θυμάται ο ίδιος όπως έλεγε, άνδρας είχε εγκατασταθεί στον τόπο καταγωγής του πριν από 36 χρόνια, όταν ενώ εργαζόταν στο Μπόιντον Μπιτς της Φλόριντα, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα. Τότε οι γιατροί του έδιναν έξι μήνες ζωής, αλλά ο ίδιος βάλθηκε να τους διαψεύσει, αρνούμενος να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και φαρμακευτική αγωγή.

Από τότε, το 1976 γύρισε πίσω στην πατρίδα του για να μπορεί να ταφεί μαζί με τους γονείς του και περίμενε να πεθάνει, όπως έλεγε, αλλά ο θάνατος δεν ερχόταν.

Μπορεί ο καρκίνος να μην κατάφερε να τον πληγώσει, αλλά αυτό που τον συγκλόνισε ήταν ο θάνατος της αγαπημένης του Ελπινίκης στις αρχές του 2012, με την οποία έζησαν αχώριστοι για 69 χρόνια.

Η κηδεία του Σταμάτη Μωραΐτη, που είχε κάνει μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί του, θα γίνει την Πέμπτη.

Φωτογραφία από το ikariamag.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος μακροζωία Ικαρία πνεύμονες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ