Οι επιδόσεις του Τατσόπουλου και το «παλιοτσόκαρο» έφθασαν ως τη Γαλλία - iefimerida.gr

Οι επιδόσεις του Τατσόπουλου και το «παλιοτσόκαρο» έφθασαν ως τη Γαλλία

Οι επιδόσεις του Τατσόπουλου και το «παλιοτσόκαρο» έφθασαν ως τη Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στο ελληνικό κοινοβούλιο το επίπεδο πέφτει καθώς η ένταση αυξάνει» τιτλοφορείται η ανταπόκριση του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων από την Αθήνα.

Στην ανταπόκρισή του το γαλλικό πρακτορείο σύμφωνα με το ethnos.gr κάνει λόγο για εκρηκτικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί λόγω των συζητήσεων γύρω από την εξαντλητική λιτότητα σε συνδυασμό με την εισροή θερμόαιμων νεοεισερχόμενων βουλευτών.

«Οι εκλογές του Ιουνίου έφεραν στα έδρανα νέους βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα -ανάμεσά τους πολλοί ακροαριστεροί και ακροδεξιοί – καθώς οι ψηφοφόροι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσουν τα κατεστημένα κεντρώα κόμματα για δεκαετίες διαφθοράς.

Έτσι, την ίδια στιγμή που πολλά ρυτιδιασμένα πρόσωπα της παλιάς φρουράς αποσύρονταν, η 300μελής Ελληνική Βουλή ζωντάνευε σημαντικά», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό δημοσίευμα.

Επίσης αναφορά γίνεται και στο επεισόδια ανάμεσα στην Ραχήλ Μακρή και την Σοφία Βούλτεψη. «Δύο γυναίκες βουλευτές, από ένα συντηρητικό και ένα εθνικιστικό κόμμα, σχεδόν ήρθαν στα χέρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με αφορμή μια φράση που θεωρήθηκε οικογενειακή προσβολή. Η θιγόμενη βουλευτής από τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία, είπε την αντίπαλό της «παλιοτσόκαρο» πριν ο προεδρεύων κλείσει άρον άρον τη συνεδρίαση», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αναφορά γίνεται και στο σπασμένο δάχτυλο του Βασίλη Καπερνάρου καθώς και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο που όπως γράφει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων «έγινε πρωτοσέλιδο όταν σε μια συνέντευξη εμφανίστηκε να προτρέπει τους Έλληνες να πάρουν τα όπλα εναντίον της τέταρτης συνεχόμενης χρονιάς λιτότητας».

«Η κυβέρνηση "ουσιαστικά λέει στο λαό ή αυτοκτονήστε ή πάρτε τα όπλα", δήλωσε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ένας αυτοαποκαλούμενος αναρχικός και πρώην τεχνικός τηλεπικοινωνιών, ο οποίος αργότερα έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη φορώντας μια μπλούζα με ένα σταμπαρισμένο Καλάσνικοφ επάνω της», συνεχίζει το γαλλικό δημοσίευμα.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται και στην περίφημη συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπυλου «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα».

Μερικά από τα χειρότερα περιστατικά στο Κοινοβούλιο τα έχουν πυροδοτήσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μια πάλαι ποτέ περιθωριακή νεοναζιστική οργάνωση που είδε τα ποσοστά της να ανεβαίνουν στις τελευταίες εκλογές εν μέσω ενός κύματος αντιμεταναστευτικού συναισθήματος.

Ειδική αναφορά κάνει το γαλλικό δημοσίευμα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζοντας ορισμένα από τα περιστατικά στα οποία «πρωταγωνίστησαν» τον τελευταίο καιρό.

«Τους τελευταίους μήνες, μέλη της ομάδας, τα οποία κινούνται με στρατιωτικού τύπου πειθαρχία, έχουν κατηγορήσει τον υπουργό Δημοσίας Τάξης ότι είναι «άνθρωπος των Εβραίων» και έναν μουσουλμάνο βουλευτή ότι είναι Τούρκος πράκτορας.

"Κάτσε κάτω, πάλι πιωμένη είσαι;" φώναξε ένα από τα πιο ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην κομάντο, Ηλίας Κασιδιάρης, σε βουλευτή του συντηρητικού κόμματος, η οποία μιλούσε χωρίς να έχει το λόγο, κατά τη διάρκεια πρόσφατης ψηφοφορίας.

Ο Κασιδιάρης πρόκειται να δικαστεί για την επίθεσή του σε δύο γυναίκες βουλευτές, κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικής εκπομπής», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Σε μια άλλη συνεδρίαση, ο Κασιδιάρης διάβασε στο Κοινοβούλιο απόσπασμα από τα αντισημητικά Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για δίωξή του, υπαινισσόμενος έτσι ότι πρόκειται για μια παλιά τακτική.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής "τιμούνται" που θα δικαστούν σε μια χώρα που απέτυχε να τιμωρήσει πολιτικούς "κλέφτες και καταχραστές'' είπε», συμπληρώνει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κλείνοντας το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει αναφορά και στη σύσταση του αντιπροέδου της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη για τις ενδυματολογικές επιλογές των βουλευτών.

«Εκτός από την ωμή γλώσσα, πέφτει και το επίπεδο στις ενδυματολογικές επιλογές, το οποίο μοιάζει να αποτελεί μια νέα απειλή προς την ακεραιότητα του Κοινοβουλίου.

Ο συντηρητικός Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον περασμένο μήνα διαμαρτυρήθηκε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός βουλευτών έχει κάνει στροφή σε τζιν και κοντές φούστες. "Πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή σε ορισμένα άλλα ζητήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους να εμφανίζονται με κοντομάνικα και τατουάζ", δήλωσε.
Γι' αυτό το λόγο έστειλε στους επικεφαλής των κομμάτων μια εγκύκλιο με στόχο να τους επαναφέρει στην ενδυματολογική τάξη», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ