Μητσοτάκης: Η φορολογική πολιτική στην ουσία δημεύει την ακίνητη περιουσία - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Η φορολογική πολιτική στην ουσία δημεύει την ακίνητη περιουσία

Μητσοτάκης: Η φορολογική πολιτική στην ουσία δημεύει την ακίνητη περιουσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί το 2013 τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Είναι παράλογο να συσσωρεύονται σε μία χρονιά πέντε φόροι: Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010, του 2011, του 2012, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και ο καινούργιος φόρος, ο οποίος θα έρθει να αντικαταστήσει τους υπόλοιπους. Προσθέστε σ' αυτό και τους δημοτικούς φόρους και τη φορολογία από τα ενοίκια για κάποιον ο οποίος νοικιάζει το ακίνητό του και θα διαπιστώσουμε γιατί σήμερα τόσοι πολλοί πολίτες έχουν πραγματικό πρόβλημα, πραγματική αδυναμία πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε, ακόμη, «στρεβλή και προβληματική σε πολλά επίπεδα» την πολιτική φορολόγησης με πολύ υψηλούς συντελεστές και αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση στην Κυβέρνηση, μεταφέροντας, όπως τόνισε, τον «προβληματισμό πολλών συμπολιτών μου στη Β' Αθηνών τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ σε αυτήν εδώ την αίθουσα», να δει ξανά το ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, καθώς, όπως τόνισε, «κινδυνεύουμε αν ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή, να δημιουργήσουμε πολλά περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα λύσουμε». Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει λογική στην αναλογία που πάει να εφαρμοστεί, καθώς από το σύνολο των προσδοκώμενων εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος που ανέρχονται σε 7,8 δις ευρώ, τα 3,8 δις ευρώ προέρχονται από τη φορολογία των ακινήτων.

Από την άλλη πλευρά χαιρέτισε την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να συστήσει επιτροπή που θα επαναξιολογήσει της αντικειμενικές αξίες.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη αντίθεση εντός της ΝΔ στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης ακινήτων, καθώς την Τετάρτη ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είχε εκφράσει τη διαφωνία του προειδοποιώντας την κυβέρνηση για απώλεια της μικροϊδιοκτησίας κάτι που θα φέρει κοινωνικές εκρήξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ