Αρης Σπηλιωτόπουλος: Φόρος στους μικροϊδιοκτήτες θα φέρει κοινωνικές εκρήξεις - iefimerida.gr

Αρης Σπηλιωτόπουλος: Φόρος στους μικροϊδιοκτήτες θα φέρει κοινωνικές εκρήξεις

Αρης Σπηλιωτόπουλος: Φόρος στους μικροϊδιοκτήτες θα φέρει κοινωνικές εκρήξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος στην διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο της φορολόγησης των ακινήτων καταργώντας πλήρως το αφορολόγητο και επιβάλλοντας σταδικό ποσοστό φορολόγησης από το πρώτο ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε μεταξύ άλλων:

«Ακούω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν την παραμικρή βάση. Θέλω να πιστεύω ότι οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μικροϊδιοκτησία είναι συνυφασμένη με την ιστορική πορεία και την ανάπτυξη της νεοελληνικής κοινωνίας. Αν τορπιλίσουμε τον κοινωνικό ιστό που έχει απομείνει συνυφασμένος με την αστική παράταξη, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις. Πιστεύω ότι αυτά τα σενάρια είναι επιστημονικής φαντασίας. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να έχουν σχέση με μία κυβέρνηση η οποία έχει ως ραχοκοκκαλιά της ένα φιλελεύθερο, αστικό κόμμα. Και η φιλελεύθερη ιδεολογία είναι συνυφασμένη με την έννοια της ιδιοκτησίας.

Τέτοια σενάρια που εκπορεύονται δεν ξέρω από που, στην πραγματικότητα αμφισβητούν το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Και δεν αναφέρομαι στη μεγάλη ιδιοκτησία που εκεί βεβαίως πρέπει να υπάρχει δίκαια φορολόγηση, αλλά στη μικροϊδιοκτησία. Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι κυρίαρχο στοιχείο όχι μόνο της φιλελεύθερης ιδεολογίας αλλά της αστικής κοινωνίας. Αν αυτό αμφισβητηθεί, μόνο παλαιοκομμουνιστικά σενάρια θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή τη λογική.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ