Κινέζος εκατομμυριούχος οικολόγος πουλάει «καθαρό αέρα» σε κονσέρβες [εικόνες] - iefimerida.gr

Κινέζος εκατομμυριούχος οικολόγος πουλάει «καθαρό αέρα» σε κονσέρβες [εικόνες]

Κινέζος εκατομμυριούχος οικολόγος πουλάει «καθαρό αέρα» σε κονσέρβες [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο έχει φτάσει σε πλήρως απάνθρωπα επίπεδα με αποτέλεσμα η ζωή στην μεγαλούπολη να είναι σχεδόν αφόρητη. Το γεγονός αυτό, πάντως, μπορεί να οδηγήσει ορισμένους ευαισθητοποιημένους πολίτες σε πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες.

Ο πολυεκατομμυριούχος Τσεν Γκουανγκμπιάο, ο οποίος πλούτισε ακριβώς επειδή ασχολήθηκε επιχειρηματικά με την ανακύκλωση, αποφάσισε να πουλήσει καθαρό αέρα συσκευασμένο σε κονσερβοκούτια.

Πρόκειται ακριβώς για «αέρα κοπανιστό», αλλά για καλό σκοπό, καθώς είναι ένας τρόπος για να διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μοίρασε αλουμινένια κουτάκια σε πολίτες που περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας.

«Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον» δήλωσε ο Γκουναγκμπιάο, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται η φράση «Ο Τσεν Γκουναγκμπιάο είναι καλός άνθρωπος».

Τα κουτάκια μοιράστηκαν δωρεάν την Τετάρτη, ωστόσο, το κόστος τους θα είναι 80 σέντς και τα έσοδα θα δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας και σε περιοχές με ιστορική σημασία.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους κατοίκους της Κίνας με την περιουσία του να αγγίζει τα 470 εκατομμύρια δολάρια και είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και τις εκκεντρικές του ιδέες.

Κινέζος εκατομμυριούχος οικολόγος πουλάει «καθαρό αέρα» σε κονσέρβες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κινέζος εκατομμυριούχος οικολόγος πουλάει «καθαρό αέρα» σε κονσέρβες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κινέζος εκατομμυριούχος οικολόγος πουλάει «καθαρό αέρα» σε κονσέρβες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ