Τα επιχειρηματικά πλοκάμια του Κατάρ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Τα επιχειρηματικά πλοκάμια του Κατάρ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο το Αραβικό Εμιράτο του Κατάρ, με πληθυσμό περίπου 2 εκατ. κατοίκους, έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 109.900 δολάρια και ΑΕΠ ύψους 184,3 δισ. δολάρια. Το 2012 το Κατάρ επένδυσε πάνω από 30 δισ. ευρώ και τα πλοκάμια του απλώνονται από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ.

Στη Μεγάλη Βρετανία το Κατάρ κατέχει το 100% του πολυκαταστήματος Harrods του Λονδίνου, το 25,78% του σούπερ μάρκετ Sainsbury's, το 15,1% του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, το 6,65% της τράπεζας Barklays, 27,68% του χαρτοφυλακίου της Songbird Estates που περιλαμβάνει ακίνητα, to 100% του Ολυμπιακού Χωριού στο Λονδίνο και τον ουρανοξύστη Canary Wharf.

Στη Γαλλία το Κατάρ κατέχει το 12,83% του οίκου Lagardere που περιλαμβάνει media και εκδόσεις αλλά και Οίκο Μόδας, το 2% των τηλεπικοινωνιών Vivendi, το 1,03% του Οίκου ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, και το 100% της ποδοσφαιρικής ομάδας Paris Saint Germain.

Στην Ισπανία το Κατάρ κατέχει το 7,94% της εταιρείας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου Iberdrola.

Στη Γερμανία κατέχει το 10% της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, το 17% της Volkswagen και το 10% της κατασκευαστικής Hochtief.

Στην Ελβετία κατέχει το 5,7% της τράπεζας Credit Suisse και to 14,9% της εταιρείας Ορυκτών Xstrata.

Στην Ιταλία κατέχει το 100% των εγκαταστάσεων τουρισμού Smeralda Holdings στη Σαρδηνία, to 100% του ξενοδοχείου Gallia και το 100% του Οίκου μόδας Valentino.

Στην Ελλάδα το Κατάρ κατέχει το Νησί Οξιά κοντά στην Ιθάκη.

Στις ΗΠΑ το Κατάρ κατέχει μερίδιο της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Miramax και το 5,2% της εταιρείας ειδών πολυτελείας Tiffany&Co.

Στην κατοχή του Κατάρ βρίσκεται και το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ επενδύσεις ευρώπη Κατάρ πλοκάμια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ