Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς - Πανελλαδική απεργία γιατρών την Πέμπτη - iefimerida.gr

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς - Πανελλαδική απεργία γιατρών την Πέμπτη

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς - Πανελλαδική απεργία γιατρών την Πέμπτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς γιατρούς θα μείνει η χώρα τη Πέμπτη, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Οι Γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαμαρτύρονται και την υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος, την υποχρηματοδότηση καθώς μεταξύ άλλων και τη μη εξόφληση εφημεριών και υπερωριών.

Παράλληλα, η ταλαιπωρία για τους ασθενείς αναμένεται να ενταθεί, αφού οι φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) αποφάσισαν από 1η Φεβρουαρίου να μπλοκάρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ επειδή η κυβέρνηση προχωρά σε κούρεμα των παλαιών οφειλών τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι, τα 10.000.000 ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ να αναγκαστούν να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς και εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ