Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής το γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα NPD - iefimerida.gr

Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής το γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα NPD

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταβολή προστίμου ύψους 1,27 εκατομμυρίων ευρώ επιδιώκει να αποφύγει το γερμανικό νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το πρόστιμο υπήρξε αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης για λογιστικές και φορολογικές παρατυπίες στις οποίες έχει υποπέσει εδώ και χρόνια το κόμμα.

Τελώντας υπό το καθεστώς οικονομικής κατάρρευσης, το NPD καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες να μην πληρώσει το πρόστιμο, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την απαγόρευσή του.

Επιπλέον, την Κυριακή, στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξωνίας, το ακροδεξιό κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό κάτω του 1% με κίνδυνο να απολέσει την κρατική επιχορήγηση, που μόνο το 2011 έφερε στα ταμεία του 1,32 εκατομμύρια ευρώ.

Το NPD ευθύνεται για τη δολοφονία 8 Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας αστυνομικού κατά το διάστημα 2007-2009, ενώ έχει επιχειρηθεί επανειλημμένως να τεθει εκτός νόμου, με τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να εκφράζουν ωστόσο την ανησυχία ότι ίσως έτσι το ενδυναμώσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Ακροδεξιά NPD
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ