Χωρίς μετρό και την Τρίτη-Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 12.00 έως τις 16.00 - iefimerida.gr

Χωρίς μετρό και την Τρίτη-Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 12.00 έως τις 16.00

Χωρίς μετρό και την Τρίτη-Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 12.00 έως τις 16
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Αθηναίων, καθώς, οι εργαζόμενοι όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας, ενώ το μετρό θα παραμείνει κλειστό για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν από κοινού τα σωματεία τους για να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι του μετρό ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν για έκτη ημέρα της απεργίας τους ενώ τα υπόλοιπα τα μέσα σταθερής τροχιάς ( ηλεκτρικός,τραμ) θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία-τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Παράλληλα, στις 11 το πρωί της Τρίτης θα γίνει κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων εργαζομένων στις συγκοινωνίας για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.

Επιπλέον ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 έως τις 5 όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μελών του.

Εν τω μεταξύ, οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις δημιουργούν εκνευρισμό στην κυβέρνηση με τον Κωστή Χατζηδάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για απεργίες – μαϊμού και απειλώντας με επίταξη.

Επιπλέον η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στα δικαστήρια για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η απάντηση των σωματείων ήταν «Θαυμάστε ταχύτητα: Η αγωγή κατατέθηκε στις 10:50, η συζήτηση της ορίστηκε για τις 14:30, η επίδοσή της συντελέστηκε με επίδοση στις 11:20.
Σεβόμαστε τα μέλη μας. Αρνούμαστε την τυπική συμμετοχή στη δίκη που άνοιξε η εργοδότρια. Πότε να βρούμε και να συνεννοηθούμε με τους δικηγόρους μας, πότε να ενημερωθούν, να γράψουν προτάσεις, να οργανώσουν στοιχειωδώς τον αντίλογο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ