Ο Χατζηδάκης μιλά για «απεργία μαϊμού» και απειλεί με επίταξη - iefimerida.gr

Ο Χατζηδάκης μιλά για «απεργία μαϊμού» και απειλεί με επίταξη

Χατζηδάκης: Εχει χαθεί ο σεβασμός στους όρους και τα όρια της απεργίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις «πολέμου» λαμβάνει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ, καθώς οι τελευταίοι απεργούν για πολλοστή ημέρα. Ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για «απεργία μαϊμού», καθώς όπως είπε η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν, ενώ, παράλληλα, τους απειλεί με επίταξη.

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως αν και η απεργία είναι δικαίωμα προστατευμένο από το Σύνταγμα και ασκείται με συγκεκριμένους όρους που ορίζονται από το Σύνταγμα, φαίνεται πως δεν υπάρχει σεβασμός στους όρους και τα όρια της απεργίας. Eπίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

«Φοβούμαι ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν υπαρχει σεβασμός ούτε απέναντι σε όρους ούτε απέναντι στα όρια», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και κατήγγειλε ότι «οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγε η διοίκηση των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς, ζητώντας να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες. Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχουν όρια και όροι στην απεργία τα οποία φοβάμαι ότι έχουν καταπατηθεί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, την πρώτη ημέρα της απεργίας στις 17/1 στο Μετρό απήργησε το 33% των εργαζομένων.

Στις 18 Ιανουαρίου απεργούσε το 48% των εργαζομένων στο Μετρό, το 44% στον ΗΣΑΠ και μόλις 3,94% Τράμ, ενώ στις 19/1 απεργούσε στο Μετρό το 16% και χθες μόλις 14%.

Παράνομη η απεργία στο Μετρό

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων και η ΣΤΑΣΥ τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ