Ο τραγικός απολογισμός της ομηρείας στην Αλγερία - Στους 66 οι νεκροί - iefimerida.gr

Ο τραγικός απολογισμός της ομηρείας στην Αλγερία - Στους 66 οι νεκροί

Ο τραγικός απολογισμός της ομηρείας στην Αλγερία - Στους 66 οι νεκροί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 37 ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων - όλοι αλλοδαποί - που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ομηρείας και της επίθεσης στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων φυσικού αερίου στην Ιν Αμένας της Αλγερίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ ανέφερε πως οι 37 αλλοδαποί όμηροι από 8 διαφορετικές χώρες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης και της ομηρίας στις εγκαταστάσεις στο Ιν Αμένας, καθώς και ένας Αλγερινός, ενώ ακόμη πέντε εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο ίδιος όμως διευκρίνισε ότι αυτός είναι ένας προσωρινός απολογισμός.

Ο Σελάλ δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των θυμάτων. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων νεκρών περιλαμβάνονται ένας Γάλλος, ένας Αμερικανός, δύο Ρουμάνοι, τρεις Βρετανοί, έξι Φιλιππινέζοι και επτά Γιαπωνέζοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αλγερίας από τις 37 σορούς, επτά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, δήλωσε ο Σελάλ. Παράλληλα, διευκρίνισε πως πολλοί από τους ομήρους «εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι»

Στα διυλιστήρια εργάζονταν 790 άνθρωποι εργάζονταν, εκ των οποίων 134 αλλοδαποί από 26 χώρες.

Οσον αφορά την υπηκοότητα των τρομοκρατών, σύμφωνα με τον Σελάλ, οι 32 εξ αυτών προήλθαν από το βόρειο Μαλί, ενώ τρεις από τους δράστες ήταν Αλγερινοί και οι υπόλοιποι υπήκοοι Καναδά, Αιγύπτου, Τυνησίας, Μαλί, Νιγηρίας και Μαυριτανίας.

Ολοι ήταν μέλη της ομάδας του Μόχταρ Μπελμόχταρ, ένα από τα ιστορικά στελέχη της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi), την οποία εγκατέλειψε τον Οκτώβριο για να ιδρύσει τη δική του οργάνωση.

Όσον αφορά τους δράστες, ο Σελάλ ανακοίνωσε ότι 29 σκοτώθηκαν και τρεις συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ