Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα - iefimerida.gr

Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα

Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινάει και επισήμως η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, καθώς το απόγευμα της Κυριακής, ορκίστηκε εκ νέου Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και η δημόσια πανηγυρική τελετή.

Στη Γαλάζια Αίθουσα του Λευκού Οίκου, ενώπιον του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, ο Ομπάμα επανέλαβε τον ίδιο όρκο που είχε δώσει και το 2009, όταν έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βάζοντας το ένα χέρι πάνω στην οικογενειακή Βίβλο, την οποία κρατούσε η σύζυγός του, Μισέλ, ο Ομπάμα ορκίστηκε ότι «θα εκπληρώσει πιστά τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ και θα διαφυλάξει, θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα» της χώρας.

Η σύζυγός του τον επιβράβευσε με ένα θερμό φιλί, ενώ η μικρότερή του κόρη του είπε «Είμαι χαρούμενη που τα κατάφερες».

Μάλιστα, εξαίτιας της διπλής τελετής που ο ίδιος καθιέρωσε από την πρώτη θητεία του, ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα έχει ορκιστεί τέσσερις φορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ