Στη «φάκα» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών - iefimerida.gr

Στη «φάκα» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Στη «φάκα» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, έναντι υψηλής αμοιβής και δια μέσου της Τουρκίας εξάρθρωσε μετά από συντονισμένη επιχείρηση η ελληνική Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, που έγιναν το τελευταίο έτος.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη συνελήφθησαν σε Αττική και Ρόδο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων ο «αρχηγός» και ο «οικονομικός διαχειριστής» της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται ακόμη 14 άτομα σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα από την Interpol και την Europol.

Τα μέλη της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη Τουρκίας, συγκέντρωναν αλλοδαπούς, που επιθυμούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας και τους προωθούσαν στα τουρκικά παράλια. Από εκεί, με σκάφη της οργάνωσης (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) τους προωθούσαν είτε σε νησιά του Αιγαίου και ιδίως στην Ρόδο, την Κω και τη Μυτιλήνη, είτε απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με ανάλογο τρόπο, μέλη της οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, συγκέντρωναν στην Αττική αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια και τους μετέφεραν με φορτηγά οχήματα προς παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και από εκεί, με πλωτά σκάφη, τους προωθούσαν στην Ιταλία.

Στις 2.500 ευρώ η ταρίφα

Σημειώνεται ότι τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν για την παράνομη έξοδο ή είσοδο, από και προς τη χώρα μας, κυμαίνονταν ανάλογα με τη διαδρομή, τον τελικό προορισμό και την ηλικία των προσώπων, ενώ η καταβολή των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε μετρητά. Οι αμοιβές «ξεκινούσαν» από 1.200 ευρώ το άτομο, όταν προορισμός ήταν κάποιο νησί του Αιγαίου και «έφθαναν» τα 2.500 ευρώ, όταν προορισμός ήταν η Αθήνα, ενώ για τα παιδιά απαιτούσαν το μισό χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ