Τα γενέθλια του Μίκι Μάους [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα γενέθλια του Μίκι Μάους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ογδόντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο έντυπο κόμικ με πρωταγωνιστή τον διάσημο ήρωα του Γουόλτ Ντίσνεϊ, Μίκι Μάους.

Βέβαια, ο... πανέξυπνος ποντικός είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή του δύο χρόνια νωρίτερα, στην ταινία Plane Crazy, αλλά στις 13 Ιανουαρίου του 1930, δημοσιεύτηκε το πρώτο περιοδικό κόμικ με τον διάσημο ήρωα του Ντίσνεϊ που βρίσκεται ακόμα στην πρώτη προτίμηση των μικρών παιδιών.

Το Μίκυ Μάους ή Μόρτιμερ όπως αρχικά ήθελε να τον ονομάσει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ τον εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τρένο.

Η αποδοχή που είχε ο συγκεκριμένος ήρωας ήταν τέτοια που χρειάστηκε μόλις τέσσερα χρόνια για να μπει στην... εγκυκλοπαίδεια, αφού απέκτησε δικό του λήμμα στην Μπριτάνικα, ενώ στις 18 Νοεμβρίου του 1978 «κατέκτησε» και το Walk of Fame του Χόλιγουντ, αποκτώντας ένα δικό του αστέρι στην οδό 6925 Hollywood Blvd.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ