Γκάμπριελ (SPD): Ο πατέρας μου ήταν φανατικός Ναζί - iefimerida.gr

Γκάμπριελ (SPD): Ο πατέρας μου ήταν φανατικός Ναζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του ήταν φανατικός ναζί. Εξαιτίας μιας πολυομυελίτιδας ο Γουόλτερ Γκάμπριελ, ο οποίος γεννήθηκε το 1921, δεν πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ αλλά ήταν φανατικός οπαδός του ως το θάνατό του πέρυσι τον Ιούνιο.

Ο πατέρας Γκάμπριελ, διαζευγμένος και ξαναπαντρεμένος, υπήρξε τυρανικός με τον Ζίγκμαρ και του απαγόρευε να συναντήσει τη μητέρα του για πολλά χρόνια.

Αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το τραυματικό παρελθόν του ο πρόεδρος του SPD επιθυμεί προφανώς να δώσει μια εικόνα για τον ίδιο. Ως σήμερα όλοι τον θεωρούν πονηρό πολιτικό και μπον βιβέρ, έναν άνθρωπο χωρίς βάθος. Στα μάτια των Γερμανών «δεν κάνει για καγκελάριος». Γι'αυτό, λένε στη Γερμανία, άφησε τον Πέερ Στάινμπρουλ να αντιμετωπίσει την Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο 2013.

Αποκαλύπτοντας το παρελθόν του, το οποίο, σημειωτέον, καταδιώκει ακόμη πολλές γερμανικές οικογένειες, αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2017 ή και νωρίτερα αν αλλάξουν τα πράγματα, σημειώνει η Le Monde.

«Παρότι θέλει να δείξει τώρα ότι δεν είναι μόνο ο χαμογελαστός και ρηχός άνθρωπος που βλέπουμε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παραμένει πολιτικό ζώο» αναφέρει η Die Zeit.

Tην ίδια ώρα ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Στάινμπρουκ συνεχίζει την κάθοδό του στην κόλαση. Οπως αναφέρει δημοσκόπηση του καναλιού ARD μόνο 36% των Γερμανών είναι ευχαριστημένοι με τις πολιτικές του θέσεις ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 ήταν 48% να το πιστεύουν και 59% τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.
Οπως γράφει σήμερα η Süddeutsche Zeitung «κάθε προεκλογική εκστρατεία θα γίνεται και πεδίο μάχης της βιογραφίας του καθενός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ