Ανοίγουν λογαριασμό «κλειδί» για τις μίζες των υποβρυχίων και TOR M1

Τη συνδρομή των ελβετικών Αρχών για το άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού ζήτησαν οι ανακριτές που ασχολούνται με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν στα υποβρύχια και τα TOR M1

Οι Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταθόπουλος, ανακριτές της υπόθεσης, ξεκινούν νέο κύκλο ανακρίσεων για την υπόθεση ζητώντας από τις ελβετικές Αρχές τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φαίνεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά που σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων.

Ανάλογη προσπάθεια για το συγκεκριμένο λογαριασμό είχε γίνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η αποστολή των επίμαχων στοιχείων από τις ελβετικές αρχές.

Η ανακριτική έρευνα αναζητά το πρόσωπο, πραγματικό δικαιούχο της εταιρείας BEESTON MANAGEMENT SA, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, γνωστή ήδη στις αρχές, αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση της νομιμοποίησης χρημάτων του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες ο ρόλος των οποίων αποσαφηνίζεται. Η επίμαχη εταιρεία φαίνεται να εξέδωσε, σε διαταγή της, τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά στο σύνολό της τόσο την περίοδο του Ακη Τσχατζόπουλου, όσο και του διαδόχου του στο υπουργείο Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θα καλέσουν το προσεχές διάστημα μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1 και θα πρέπει να αιτιολογήσουν το λόγο που έλαβαν και εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και κυρίως να διευκρινίσουν αν τα ποσά προορίζονταν για τους ίδιους ή αν ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων προσώπων τα οποία θα κληθούν να κατονομάσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του λογαριασμού αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία για μίζες που έχουν εισπραχθεί και από πολιτικά πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ