Συνταγή για λαχανικά ογκρατέν στο φούρνο με μπέικον

Είναι η γευστικότερη συνταγή για να φάτε λαχανικά! Διαλέξτε φρέσκα και μυρωδάτα υλικά, αγοράστε ποιοτικό μπέικον και ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες, είναι πανεύκολες.

Υλικά

2 πατάτες

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 πράσο (το λευκό μόνο)

1 φέτα ζαμπόν ποιοτικό

2 φέτες μπέικον ποιοτικό

150 γραμμάρια τριμμένο τυρί (παρμεζάνα κατά προτίμηση)

2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Μισό κουταλάκι βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγαλούτσικους κύβους και τα βράζουμε ξεκινώντας από τις πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο
  • Κρατάμε το νερό των λαχανικών
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το ζαμπόν και το μπέικον να ασπρίσουν. Προσοχή, μην τα κάψετε!
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε ελαφρά. Είναι σημαντικό τα λαχανικά μας να μην έχουν λυώσει γιατί σε αυτή τη φάση θα γίνονταν πουρές
  • Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο νερό από τα λαχανικά.
  • Φέρνουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
  • Μέσα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι.
  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα λαχανικά με το ζαμπόν και το μπέικον και από πάνω περιχύνουμε την σος.
  • Προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Σερβίρεται καυτό το ογκρατέν μας λαχανικών!

Αυτή η συνταγή αντέχει πολλές παραλλαγές. Μοιάζει σαν δίδυμη αδελφή με τα μακαρόνια ογκρατέν αλλά, όχι! Καλύτερα τα λαχανικά. Διαλέξτε μπρόκολο, κουνουπίδι, φινόκιο, γλυκοπατάτα ή ό,τι άλλο σας βρίσκετε και κάντε το δικό σας ογκρατέν με μπέικον και ζαμπόν.

Επιμένω για τα ποιοτικά αλλαντικά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε 1 φέτα ζαμπόν Λε Φουέ βραστό π.χ. Είναι αυθεντικό ζαμπόν και όχι πολτός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ