Η Τράπεζα της Ιταλίας στοχοποιεί το Βατικανό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - iefimerida.gr

Η Τράπεζα της Ιταλίας στοχοποιεί το Βατικανό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η Τράπεζα της Ιταλίας στοχοποιεί το Βατικανό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να αναστείλει από την 1η Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του Βατικανού με τη διεθνή νομοθεσία περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας έδωσε εντολή στην Deutsche Bank Italia, που διαχειρίζεται το σύστημα συναλλαγών στο Βατικανό. Να απενεργοποιήσει τα μηχανήματα με αποτέλεσμα ι επισκέπτες να υποχρεούνται να πληρώνουν μόνο με μετρητά μέχρι νεωτέρας.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει για όλα τα μουσεία του Βατικανού συμπεριλαμβανομένης και της «Cappella Sistina».

Με το μέτρο αυτό οι ιταλικές αρχές στοχεύουν να πλήξουν οικονομικά το Βατικανό μέχρι να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, ενώ τα ποσά δεν είναι αμελητέα, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών του Βατικανού για το 2011 έφθασε τα 5 εκατομμύρια και τα κέρδη υπολογίζονται στα 91,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι «η διακοπή της χρήσης πιστωτικών καρτών στο Βατικανό θα είναι βραχυπρόθεσμη» και ότι «διεξάγονται επαφές για την επίλυση του ζητήματος».

Η ουσία είναι, πάντως, ότι η περίοδος του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ' είναι ήδη στιγματισμένη από αρκετά σκάνδαλα και ψιθύρους ιδιαίτερα για τα ,σκιώδη, οικονομικά του Βατικανού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ