O αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας διαψεύδει ότι ο Ούγκο Τσάβες έπεσε σε κώμα - iefimerida.gr

O αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας διαψεύδει ότι ο Ούγκο Τσάβες έπεσε σε κώμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μύλος επικρατεί με την υγεία του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται από τις αρχές Δεκέμβρη σε νοσοκομείο της Κούβας έπειτα από την τέταρτη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

Ο αντιπρόεδρος , Νικολάς Μαντούρο ,μιλώντας στους δημοσιογράφους διέψευσε ως «φήμες άρρωστων δεξιών γιατρών» τις πληροφορίες ότι ο Τσάβες έπεσε σε κώμα και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος της χώρας «του έσφιξε πολύ δυνατά το χέρι» όταν μιλούσαν για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την οικονομία, ωστόσο, απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Η ορκομωσία του Ούγκο Τσάβες έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην τελετή, ενώ η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι εφόσον δεν αναλάβει τα καθήκοντά του εντός τριάντα ημερών θα προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο επί δεκατρία χρόνια πρόεδρος της χώρας βρίσκεται σε κακή κατάσταση, δεν ανταποκρίνεται καλά στα φάρμακα και τς θεραπείες και δύσκολα θα διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ