Πολικό ψύχος στην Πολωνία - Τουλάχιστον 49 νεκροί από την 1η Δεκεμβρίου - iefimerida.gr

Πολικό ψύχος στην Πολωνία - Τουλάχιστον 49 νεκροί από την 1η Δεκεμβρίου

Πολικό ψύχος στην Πολωνία - Τουλάχιστον 49 νεκροί από την 1η Δεκεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φονικό κρύο επικρατεί στην Πολωνία, όπου το θερμόμετρο έχει παγώσει στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ψύχος έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 49 ανθρώπους από την 1η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος από πέρσι, δεδομένου ότι τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι. Παράλληλα ένα ακόμα κύμα ψύχους που προηγήθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2012, στοίχισε την ζωή σε άλλους 20 ανθρώπους.

Τον περασμένο χειμώνα, συνολικά 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άστεγοι, συχνά σε κατάσταση μέθης.

Η πολωνική αστυνομία απηύθυνε έκκληση για επαγρύπνηση και έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνικούς αριθμούς πρώτης ανάγκης,ενώ οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους άστεγους για τα σημεία διανομής συσσιτίων και τα κέντρα τα οποία μπορούν να τους φιλοξενήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ