ΕΣΕΕ: «Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα προσελκύσει νέες επενδύσεις» - iefimerida.gr

ΕΣΕΕ: «Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα προσελκύσει νέες επενδύσεις»

ΕΣΕΕ: «Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα προσελκύσει νέες επενδύσεις»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετη στον φορολογικό διαχωρισμό των πολιτών με βάση την πηγή εισοδήματός τους εμφανίζεται η ΕΣΕΕ σε υπόμνημά της σχετικό με το φορολογικό νομοσχέδιο. Παράλληλα επισημαίνει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα ανοίξει τον δρόμο σε νέες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από 26% σε 15% (επί των κερδών) και η αύξηση από 10% σε 15% (στη διανομή μερίσματος) θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέες και καινοτόμες επενδύσεις, ενώ θα ελαφρύνει τη μέση επιβάρυνση των επιχειρήσεων από 33,4% που ισχύει σήμερα στο 27% με 28%.

Η ΕΣΕΕ, επισημαίνει επίσης την διαφωνία της με την πλειοψηφία των διατάξεων του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο φορολογικός διαχωρισμός των πολιτών με βάση την πηγή του εισοδήματός τους και όχι με βάση το ύψος του αποτελεί κατάφωρη αδικία και καταστρατηγεί κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης, τονίζει η ΕΣΕΕ και εκφράζει, επίσης, την αντίθεσή της για τη ρύθμιση που αφορά την έκπτωση των αποδείξεων, τονίζοντας θεωρώντας ότι αντιβαίνει στην αρχή της φορολογικής ισότητας διότι θα υπαχθούν σε αυτήν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και όχι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η Συνομοσπονδία προτείνει να εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις όλων των επαγγελματικών κλάδων και όλων των φορολογουμένων κατά ένα ποσοστό από το εισόδημα και το υπόλοιπο διαθέσιμο εισόδημα να φορολογείται με βάση την υπάρχουσα φορολογική κλίμακα, ενώ κατηγορεί την Πολιτεία για αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής.

Τέλος, η ΕΣΕΕ δηλώνει αντίθετη με την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από 500 ευρώ σε 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, από 500 ευρώ σε 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και από 300 ευρώ σε 600 ευρώ, για κάθε υποκατάστημα επιχείρησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ