Συνελήφθη ο Γιάννης Καρούζος - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο Γιάννης Καρούζος

Συνελήφθη ο Γιάννης Καρούζος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Καρούζος, καθώς οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στο ξενοδοχείο όπου κρυβόταν.

Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται από πρώην συνεργάτες του και για απάτες με ακίνητα συνελήφθη στη Γλυφάδα στο ξενοδοχείο "ΟΑΣΙΣ". Υπενθυμίζεται πως οι αρχές αναζητούσαν επί μήνες τον Γιάννη Καρούζο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν έξι καταδικαστικές αποφάσεις αλλά και κάθειρξη 8 ετών για απάτη με ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ κατά συρροή, ψευδή φορολογικά στοιχεία, μη απόδοση εργοδοτικών εισφορών κα.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο «Καρούζος Gate», υπόθεση που άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι η πτώχευση του Ομίλου Καρούζου ήταν «μαϊμού» και ότι οι εταιρείες του Ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε εμπλέξει στο σκάνδαλο τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βήμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Καρούζος φέρεται να είχε επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Λιβανού με κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, είχε αποκαλέσει μυθομανή τον μέχρι πρότινος φυγόδικο επιχειρηματία και είχε πει πως δεν γνώριζε τους κυρίους Λιάπη και Βουλγαράκη, παρά μόνο τον κ. Μεϊμαράκη με τη σύζυγο του οποίου ήταν συμμαθήτριες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ