Η λίστα των ακινήτων του Καρούζου δικαιώνει τις καταγγελίες για πτώχευση-μαϊμού - iefimerida.gr

Η λίστα των ακινήτων του Καρούζου δικαιώνει τις καταγγελίες για πτώχευση-μαϊμού

Η λίστα των ακινήτων του Ομίλου Καρούζου δικαιώνει τις καταγγελίες για πτώχευση-
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλήρης λίστα των ακινήτων που είχε στην ιδιοκτησία του ο Ομιλος Καρούζου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη ότι υπήρχε η δυνατότητα να σωθεί από την πτώχευση καθώς η εμπορική τους αξία υπερκάλυπτε τις υποχρεώσεις που υπήρχαν σε δάνεια καθώς και τα χρέη.

Συνολικά, όπως προκύπτει από την καταγραφή που έφερε σήμερα στη δημοσιότητα το protothema.gr, μέσα από ένα κατάλογο 20 σελίδων, τα ακίνητα έφταναν τα 210 και η εκτιμώμενη εμπορική τους αξία ανερχόταν στο 1,2 δισ. ευρώ. Το δε σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου (δάνεια και πάσης φύσεως οφειλές) υπολογίζονταν στα 476 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως είναι γνωστό ο κ. Ζωγραφάκης με βάση τις καταγγελίες του οποίου ξεκίνησε η συζήτηση για το «Καρούζος Gate» υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων γινόταν σε χαμηλότερες τιμές και πάλι- σε κάθε περίπτωση- τα ποσά επαρκούσαν όχι μόνον για την αποπληρωμή όλων των οφειλών, αλλά και στην πλήρη εξυγίανση του Ομίλου, ο έλεγχος του οποίου έχει περιέλθει στα χέρια του.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ζωγραφάκης έχει καταγγείλει προσπάθεια ηθελημένης πτώχευσης ώστε να χαθούν τα ίχνη ξεπλύματος 10,2 δισ. ευρώ, αδίκημα που διαπράχθηκε μέσω των αγοραπωλησιών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ακίνητα, κτίρια και οικόπεδα βρίσκονται στις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, στην Κρήτη (κυρίως στο Ηράκλειο), την Πάτρα και την Κεφαλλονιά.

Από τις δομημένες επιφάνειες εμβαδού πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ο Ομιλος αποκόμιζε σε μηνιαία βάση ποσό που προσέγγιζε το1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπήρχε και πρόβλεψη για ενοίκια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την πλήρη εκμετάλλευση όλων των ακινήτων, ακόμη και μέσα στην περίοδο της κρίσης.

Τα ακίνητα του ομίλου, γραφεία και καταστήματα υψηλών προδιαγραφών ενοικιάζονταν από εμπορικές αλυσίδες, τράπεζες και εστιατόρια όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Media Markt, Ιntersport, Fridays, Zara, Saturn, Attika Bank κ.α.

Χαρακτηριστικά, στη λίστα αναφέρεται ότι το μίσθωμα της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών Saturn στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στο Σταθμό Λαρίσης αντίστοιχα ήταν 119.380 ευρώ και 99.388 ευρώ, ενώ 70.000 εμφανίζεται να καταβάλλει στην Πάτρα η Media Markt.

Αυτό που πάντως δεν έχει διευκρινιστεί είναι πόσα και ποια από τα ακίνητα έχουν δεσμευθεί ή και κατασχεθεί από τις τράπεζες, λόγω των ανεξόφλητων δανείων.

Η πλήρης λίστα εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ