Έρχονται τα φορολογικά δικαστήρια - iefimerida.gr

Έρχονται τα φορολογικά δικαστήρια

Έρχονται τα φορολογικά δικαστήρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας, την φοροδιαφυγή, υπόσχεται ότι θα βάλει η κυβέρνηση με την ίδρυση φορολογικών δικαστηρίων.

Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή στους Financial Times, όπου τόνισε ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής βρίσκεται παντού. «Στα υψηλά και στα χαμηλά στρώματα... Όπου και αν ψάξετε, θα τη βρείτε» ήταν τα λόγια του.

Όπως υπογράμμισε στη συνέντεξη ο κ.Στουρνάρας η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συγκρότηση ειδικών δικαστηρίων για φορολογικά θέματα. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τα φορολογικά δικαστήρια θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες επανεξέτασης ενός μεγάλου όγκου παλαιότερων υποθέσεων και θα γίνει αποτελεσματικότερη η δίωξη των φοροφυγάδων και το κλείσιμο υποθέσεων που παραμένουν ανοικτές.

Την πρόταση είχε εισηγηθεί η Τρόικα το 2010 αλλά η τότε κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ σε εφαρμογή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ