Ρομποτικό μουλάρι υπακούει σε φωνητικές εντολές [βίντεο] - iefimerida.gr

Ρομποτικό μουλάρι υπακούει σε φωνητικές εντολές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ακόμα εντυπωσιακό ρομποτικό επίτευγμα από την Boston Dynamics, το αναβαθμισμένο LS3, παρουσιάστηκε πριν δύο εβδομάδες στους ερευνητές του Πενταγώνου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ρομποτικό μουλάρι το οποίο είναι ικανό να κουβαλήσει τεράστιο βάρος, ενώ υπακούει στις φωνητικές εντολές του ιδιοκτήτη του.

Πρόκειται για ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο των ρομπότ BigDog και Petman που η Boston Dynamics είχε παρουσιάσει στο Πεντάγωνο νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Το LS3 είναι ρυθμισμένο ώστε να συμπεριφέρεται σαν ένα καλά εκπαιδευμένο κατοικίδιο, ενώ μπορεί να σηκώσει και να μεταφέρει έως και 100 κιλά βάρος, να περπατήσει 20 χιλιόμετρα και να λειτουργεί ακατάπαυστα για ένα 24ωρο χωρίς να χρειαστεί ανθρώπινη παρέμβαση.

Παράλληλα, έχει την ικανότητα να «σκεφτεί» τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί, ενώ ακούει και καταλαβαίνει τουλάχιστον 10 φωνητικές εντολές

Το τελευταίο στάδιο δοκιμής που απομένει για το ρομπότ, είναι για τα επόμενα δύο χρόνια να το μεταφέρουν σε στρατόπεδα πεζοναυτών για να δοκιμαστεί σε αντίξοες συνθήκες και σε πραγματικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ