Μαγευτικό βίντεο με θέμα το Αρκτικό φως

Ο Τέριε Σόρκγιερντ τα κατάφερε και πάλι, και ποτέ δεν θα ξαναδείτε με τον ίδιο τρόπο το φώς ξανά.

Εβδομάδες μόλις τελείωσε με την παραγωγή των δύο εκπληκτικών του βίντεο «The Aurora» και το «The Mountain» (το οποίο προσέλκυσε παραπάνω από 26 εκατομμύρια θεάσεις), ο 32χρονος Νορβηγός, δημιούργησε αυτό το φανταστικό βίντεο ,σε πραγματικό χρόνο, τραβηγμένο λίγο πριν τον «ήλιο του μεσονυκτίου» κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Είναι το αποτέλεσμα ενός συνεχόμενου ταξιδιού το οποίο διήρκησε 12 μέρες και μπορούσε εύκολα να στερήσει την ζωή του δημιουργού του. Ο οποίος κατάφερε να πέσει στα παγώμενα νερά του Αρκτικού Κύκλου δύο φορές και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μετά από πτώση του από βράχο κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Το βίντεο δεν έχει μετατραπεί καθόλου και δεν επενέβει καθόλου ο δημιουργός του σε αυτό με προγράμματα όπως το Photoshop ή το HDR τονίζει ο δημιουργός του.

Για το βίντεο που παραθέτουμε παρακάτω, χρησιμοποιήθηκαν 6 κάμερες και το σκληρό υλικό που συνελέχθηκε ξεπερνούσε τα 9TB. Πήρε δύο-τρείς εβδομάδες να μόνο να συλλέξουμε τα δεδομένα και να τα ξεχωρίσουμε συνέχισε ο Σόρκγιερντ.

Ολόκληρο το φιλμ τραβήχτηκε στην πόλη Λοφότεν στην Νορβηγία, μία περιοχή που αποτελείται από 7 νησιά και κατοικούν εκεί 24.000 κάτοικοι, που βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό ύψος με την Γροιλανδία και την Αλάσκα. Κατά την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία την Άνοιξη πλησιάζει περίπου τους 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και πέφτει κάτω από τους -6 την νύχτα.

Ο Σόρκγιερντ είναι φωτογράφος της φύσης από το 2006, και τα τελευταία του τρία επιτυχημένα βίντεο ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχή πειράματα. «Οι τελευταίες τρείς ταινίες, «The Aurora», «The Mountain», και το «The Arctic Light», ήταν πειράματα για μένα, γιατί ήθελα να δώ αν μπορώ να προκαλέσω συναισθήματα και να εμπνεύσω τους ανθρώπους με έναν νέο τρόπο σκέψης για την φωτογραφία. Η απάντηση από το κοινό ήταν εκπληκτική, μάλιστα τον τελευταίο μήνα έλαβα περίπου 42.000 ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία πολλά ήταν σε προσωπικό χαρακτήρα και αυτό με συγκίνησε πάρα πολύ,» δήλωσε ο δημιουργός. «Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να απαντήσω σε όλους, όσο και να το θέλω, αλλά εκτιμώ όλα τα μηνύματα που μου στέλνετε. Επίσης με εμπνέουν να συνεχίσω και να μοιράζομαι περισσότερα κομμάτια της φύσης. Όσο το κύριο ενδιαφέρον βρίσκεται στα φυσικά φαινόμενα και καταφέρνω να δημιουργώ μια κάποια περιβαλλοντική συνείδηση τότε είμαι πολύ χαρούμενος,» συμπλήρωσε ο Σόρκγιερντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ