Πάνω από 6.000 άνθρωποι στα συσσίτια της Εκκλησίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Πάνω από 6.000 άνθρωποι στα συσσίτια της Εκκλησίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πάνω από 6.000 άνθρωποι τρέφονται σε συσσίτια της Εκκλησίας και του Δήμου Θεσσαλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στρέφονται στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία και ο Δήμος σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ χιλιάδες είναι εκείνοι που θα περάσουν τις γιορτές με πακέτα που θα διανεμηθούν στις προσεχείς ημέρες.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 4000 άτομα σιτίζονται κάθε μέρα στα 17 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 1460 στα 15 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από 600 στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο βάρος της προετοιμασίας και της διανομής των συσσιτίων θα το επωμιστούν οι πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ αρκετά είναι τα φιλανθρωπικά σωματεία που συνεισφέρουν στη σίτιση των κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών.

Πέραν των συσσιτίων που λειτουργούν καθημερινά υπάρχουν και συσσίτια που προσφέρονται περιστασιακά, όπως π.χ. το συσσίτιο που ετοίμασε για σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, προσφέροντας περισσότερες από 400 μερίδες αποτελούμενες από φασολάδα, πιπεριές τουρσί και ελιές.

Για τις μέρες των γιορτών που τα περισσότερα συσσίτια θα παραμείνουν κλειστά, οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει να διανεμηθούν στους απόρους και αστέγους δέματα με κοτόπουλα, κρεατικά, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, λάδια και γλυκά.

Η μεγαλύτερη αύξηση των πολιτών που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια παρατηρείται στις φτωχότερες συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Την τελευταία τριετία υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των σιτιζόμενων στις ενορίες που υπάγονται στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.

Το 2010, στα 17 συσσίτια και τις 10 τράπεζες τροφίμων βρήκαν τροφή 1387 άποροι και άστεγοι πολίτες, το 2010 ο αριθμός τους έφτασε στις 2445 και φέτος ανήλθε στις 5223.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ